NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.08.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

NAJVEĆI AUSTRIJSKI TURISTIČKI SAJAM Hrvatska uspješno predstavljena

Foto: http://www.ferien-messe.at/

Sajam ‘Odmori 2018’ (Ferienmesse) najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Austriji.

Foto: http://www.ferien-messe.at/

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatska se uspješno predstavila na najvećem austrijskom turističkom sajmu ‘Odmori 2018’, održanom od 11. do 14. siječnja u Beču, ocijenio je u nedjelju direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Austriju i Švicarsku Ranko Vlatković.

Sajam ‘Odmori 2018’ (Ferienmesse) najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Austriji, na kojem se i ove godine tradicionalno, među 850 izlagača iz osamdesetak zemalja, u okruženju sredozemnih turističkih destinacija predstavila i Hrvatska na izložbenom štandu od 108 četvornih metara s dvanaest suizlagača, turističkih tvrtki i zajednica, a odvojeno se uz ostale predstavio i Nacionalni park Krka.

‘Hrvatska, Italija i Španjolska su ove godine u trendu’, izjavila je Helga Freund iz bečkog Turističkog ureda, označivši sajam kao turistički barometar za ovu godinu.

‘Početne rezervacije s austrijskog tržišta za Hrvatsku potvrđuje nastavak uzlaznog trenda a interes medija, poslovnih partnera i posjetitelja bio je jako velik’, izjavio je Vlatković za Hinu.

Iznio je podatak da je lani Hrvatsku posjetilo više od 1,4 milijuna turista iz Austrije, koji su ostvarili više od 7,6 milijuna noćenja, što je porast od 7,8 posto, a u noćenjima više od 6,7 posto u odnosu na 2016. godinu.

‘U ukupnom broju noćenja u Hrvatskoj austrijski turisti sudjeluju sa 7,8 posto i na trećem su mjestu iza njemačkih i slovenskih gostiju’, rekao ja Vlatković.

Austrijancima je Hrvatska omiljena turistička destinacija, kazao je, a zbog blizine posjećuju je više puta godišnje i sve se više zanimaju za pred i posezonu. Dodao je da je to bilo vidljivo u prosincu lani kada su Austrijanci bili najbrojniji gosti u Hrvatskoj primjerice posjetom Adventu u Zagrebu ili Rijeci i Opatiji.

Prvi rezultati rezervacija pokazuju povećano zanimanje Austrijanaca za odmor u vlastitoj zemlji ili putovanja u vlastitom prijevozu gdje prednjače destinacije Hrvatska, Italija i Grčka. Rane rezervacije povećane su za gotovo 25 posto u odnosu na prošlu godinu, što je naznaka za dobru turističku godinu, ocjenjuju tour operatori.

15.01.2018.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

TOP POSLOVI OVOG TJEDNA Zapošljavaju tvrtke u Austriji, Njemačkoj, Belgiji... Evo kakve radnike trebaju!

13.08.2018.

Radna mjesta u inozemstvu, koja su trenutno u ponudi, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje