NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.09.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(FOTO) POVRATAK NA DJEDOVINU Par dana prije Božića Marko se vratio u zaseok kraj Konjica

Foto: Svjetlo Riječi

Ima li veće radosti negoli Božić dočekati na svojoj djedovini?

Br. pregleda: 2967

Foto: Svjetlo Riječi

Foto: Svjetlo Riječi

Foto: Svjetlo Riječi

Autor: CroExpress

Nešto više od sedam godina u okviru Humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante realizira se projekt Bukovica. Cilj ovog projekta je obnovearatom porušenih kuća na prostoru Općine Konjic. Do danas su obnovljene ukupno 23 kuće.

Kako piše Svjetlo riječi, ovih dana obitelj Marka Mihalja doživjela je radost povratka u obnovljenu obiteljsku kuću. Naime, nekoliko dana prije Božića, Marko je s prijateljima i članovima obitelji radove na kući priveo kraju. U želji da se djedovina ne zaboravi i da se ognjište zauvijek ne ugasi, nakon dvadesetak godina od rušenja obiteljske kuće, on je pokrio građevinu i u njoj proslavio Božićne blagdane. Prva je to obnovljena kuća u zaseoku Homatlije.

'Ima li veće radosti negoli Božić dočekati na svojoj djedovini, uz toplinu djedova ognjišta – na svome?', zapitao se voditelj projekta Bukovica Željko Tadić. 'Neka ovo bude poruka i za mnoge koji su izgubili nadu u povratak i koji su zaboravili djdovinu, koji su se nakon rata našli u beznađu. Ne dozvolimo da drugi zatru trag našoj djedovini i da nas stjeraju u torove. Ako su nam uništili prošlost, ne dozvolimo da vlastodršci budu kreatori i naše budućnosti. Vjerujmo, radimo i gradimo! Ali ne samo kuće, nego i odnose, ljubav, povjerenje, dobrosusjedske odnose, jer bez toga zasigurno idemo u još veće beznađe', izjavio je Tadić i poručio: 'Ako zaboravimo djedovinu i nastavimo 'torovskim' načinom života, kako to žele 'naši' vlastodršci, iz provalije zla nema nam povratka.'

12.01.2018.

Foto: Hina

ČUDESNA ŽIVOTNA PRIČA LUKE MODRIĆA Od zapaljene kuće i prognaništva do najboljeg igrača svijeta

25.09.2018.

Modrić je bio predodređen za to da postane vrhunski igrač. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice