NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.02.2018
tekst
tekst

EU

DANCI JOŠ NISU ČULI ZA SINKOPU Ubio dvoje ljudi jetskijem, priznao krivnju i osuđen na robiju

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Tužiteljstvo je tražilo četiri godine zatvora, ubojica je osuđen na dvije.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Autor: Z.S.

Općinski sud u Kopenhagenu osudio je 25-godišnjeg građevinskog radnika na dvije godine zatvora zbog nehotičnog ubojstva dvije američkih studentica.

Mladić se jetskijem u svibnju prošle godine zabio u iznajmljeni čamac u kojem je bilo sedmero ljudi. Dvije od njih, Leah Bell (18) i Linsey Malia (21) su u nesreći poginule. Tužiteljstvo je tražilo četiri godine zatvora, ubojica je osuđen na dvije. Njegovi prijatelji kažnjeni su novčanim kaznama zbog kršenja zakona.

U svibnju 2016. grupa u kojoj je bio u osuđenik velikim je brzinama jurila prema brodovima u kopenhaškoj luci da bi se u zadnji čas zaustavila i skrenula. Svjedoci su zbog toga i prije nesreće pozvali policiju. Nažalost, 25-godišnjak je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad svojim jetskijem i velikom se brzinom zabio u brodicu. Policija je odmah uhitila njega i još sedmero ljudi. On je priznao da je upravljao vozilom prebrzo i poručio da će 'prihvatiti kaznu za ono što je učinio'.

The Local navodi kako se tijekom suđenja vidjelo da je ubojica pogođen tragedijom; plakao je, a psiholog je rekao da postoji opasnost da razvije PTSP.

Otac nesretne Leah Bell kazao da je da mu nije važno je li kazna 10 godina ili je uopće nema jer više nemaju svoju kćer. 

05.01.2018.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

(VIDEO) MIT O SAVRŠENIM NJEMAČKIM AUTOCESTAMA Što je istina?

19.02.2018.

U kakvom je zaista stanju njemačka infrastruktura? Više>

Foto: Pixabay.com

'KORZIKA JE SRCE FRANCUSKE' Macron na 'neposlušnom' otoku prihvatio spominjanje u Ustavu, ali i odbio mnoge prijedloge autonomaša

08.02.2018.

Macron je pristao da se u francuskom ustavu prizna poseban status Korzike, ali ne prihvaća da korzikanski postane službeni jezik. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina