NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.10.2018
tekst
tekst

Hrvatska

PLENKOVIĆ 'Nećemo ratovati sa Slovencima, budimo realni – skijajmo'

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Premijer odgovarao na neugodna pitanja.

Br. pregleda: 1033

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Autor: Hina/CroExpress

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak, vezano uz ostavku predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darka Milinovića zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića, kako je ‘izvan svih realnih proporcija da jedno imenovanje dobije takvu dimenziju’.

‘Sazvali smo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a pa ćemo to razriješiti. Šteta, mislim da u okolnostima kada smo danas na Vladi još jednom evocirali činjenicu da imamo proračunski suficit, da su svi gospodarski pokazatelji izvrsni, da je potrošnja u prosincu bila iznad svih očekivanja, kada su pozitivni trendovi i kada rješavamo ozbiljne probleme - čini mi se da jedno imenovanje da dobije ovakvu dimenziju je izvan svih realnih proporcija. Ali riješit ćemo to sutra. Sve će biti ok’, rekao je Plenković o Milinovićevoj ostavci novinarima nakon slaloma za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu.

Milinović, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije dao je ostavku na tu funkciju kao i predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te županije zbog, kako je objasnio na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, izrazitog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra Ćorića. Milinović je pritom naglasio da predsjednik stranke Andrej Plenković uživa njihovo povjerenje. Objasnio je da je izbor Tomislava Kovačevića za ravnatelja NP Plitvička jezera zadnja kap koja je prelila čašu nezadovoljstva kadroviranjem.

Premijer je, upitan o požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću (HDZ) protiv kojeg je DORH podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i ozljede, rekao kako od njega očekuje da podnese ostavku na svoju dužnost. ‘To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme’, kazao je. Istaknuo je da Tomašević ne može ostati župan jer to ‘nije realno, nije dobro za tu županiju, ni za njega niti za HDZ’.

Plenković nije želio komentirati izjavu europarlamentarke i predsjednice Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić kako hrvatska policija, a po potrebi i vojska, trebaju reagirati na postupke slovenske policije protiv hrvatskih ribara u Savudrijskoj vali. 

‘Nećemo ratovati sa Slovencima. Budimo realni, skijajmo’, rekao je Plenković.

05.01.2018.

Foto: Hina

'GUBITAK VEĆI NEGO BRODOGRADILIŠTA, A ISPLATILI SU SI BONUSE' Zastupnik traži opoziv guvernera Vujčića

18.10.2018.

Zatražio je i da se guvernera pozove na saslušanje u Sabor. Više>

FOTO: HINA

VJEŽBA 'VELEBIT 18 - ZDRUŽENA SNAGA' Koštala osam milijuna kuna

18.10.2018.

Zapovjednici trodnevne vojne vježbe 'Velebit 18 - združena snaga' izvijestili su u četvrtak da su troškovi vježbe bili 8,075 milijuna kuna. Više>

FOTO: Pixabay

KOD OTOKA UGLJANA PRONAĐENO Tijelo još jedne žene

18.10.2018.

U moru u blizini otočića Karantunić kod Ugljana, u četvrtak oko 13 sati pronađeno je tijelo nepoznate žene. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom