NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.05.2018
tekst
tekst

Hrvatska

MILINOVIĆ 'IZRAZITO NEZADOVOLJAN' 'Moja kandidatkinja trideset godina radi na Plitvicama, slučajno je članica HDZ-a'

Foto: Hina

Milinović ostaje na mjestu župana.

Foto: Hina

Autor: Hina/CroExpress

Darko Milinović, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije dao je ostavku na tu funkciju kao i predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a i to zbog, kako je rekao u četvrtak na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, izrazitog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, pri ćemu je naglasio da predsjednik stranke Andrej Plenković uživa njihovo povjerenje.

Ivanka Krmpotić, v.d. predsjednica treba u roku od dva ili tri mjeseca organizirati unutarstranačke izbore po principu jedan član jedan glas, da bi novoizabrano vodstvo dobilo legitimitet za takvu li drugačiju politiku prema kadroviranju na nižim razinama.

Milinović ostaje na mjestu župana jer, kako je rekao, nisu prošle dvije godfine mandata i da nema pravo maltretirati građane novim izborima za županijsku izvršnu vlast.

Milinović je objasnio da je izbor Tomislava Kovačevića za ravnatelja NP Plitvička jezera zadnja kap koja je prelila čašu nezadovoljstva kadroviranjem.

Konkretno HDZ je za natječaj za mjesto ravnatelja imao pet kandidata, ali ‘ni jedan nije odgovarao ministru Ćoriću koji vodi kvazi HDZ-ovsku politiku, te je imenovao Kovačevića, svojevremeno samozvanog pregovarača HDZ-Most’, rekao je Milinović.

Tražimo, kazao je, da nas se uvažava i kada se u ovoj županiji provodi nacionalna politika, a ne samo kada se moraju skupljati glasovi za izbore. Dodao je da je ovo reakcija i na najavu stotinjak članova da će istupiti iz stranke, ako se i dalje politika u ovoj županiji bude vodila iz Zagreba.

‘Kad je SDP bio na vlasti, onda su bili SDP-ovci iz Ličko senjske županije i to pozdravljamo, te ovo nije pobuna Like protiv HDZ-a već pobuna protiv ministra Ćorića te očekujemo i potporu predsjednika stranke, iako je jasno da je ministar Ćorić odabir predsjednika stranke. Ipak, ovo je naš dobro promišljen potez, da bi 10.000 članova Ličko senjske županije znalo da se ja kao član Predsjedništva stranke borim za njihove interese’, rekao Milinović.

Na novinarsko pitanje je li tu riječ o ratu frakcija unitar HDZ-a odgovorio je da on ne sudjeluje ni u jednoj od njih ‘ako ih ima’.

Dodao je da je on od 1989. godine u Gospiću gradio HDZ i da iz stranke neće izaći, jer da je riječ ‘o organizaciji čijih se deset tisuća članova za svoju stranku spremno boso, zajedno s njim, penjati na Velebit, da dvadeset godina dobijaju sve izbore, te da ne dozvoljavaju da se županijom kadrovira iz Zagreba’.

Na pitanje zašto se uopće objavljuje javni natječaj ako na njemu mora pobijediti netko iz HDZ-a, a ne stručnost, te da to znači da onda kada je HDZ na vlasti nitko bez njihove stranačke knjižice ne može ni proći na natječaju, Milinović je odgovorio da je Antonija Dujmović, koja je bila njegova kandidatkinja za ravnateljicu NP Plitvičkih jezera, stručna osoba, da trideset godina radi na Plitvicama, da je dobro radila proteklih mjesec dana za trajanja v.d. mandata i da je slučajno i članica HDZ-a.

Petar Radošević, predsjednik GO HDZ-a Gospić kratkom je izjavom potvrdio da svi predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Ličko senjske županije stoje iza ovako iznesenog stava.

04.01.2018.

Foto: kumrovec.hr

OVE SUBOTE U KUMROVCU Okupljaju se ljubitelji lika i djela Josipa Broza Tita slaveći njegov rođendan

25.05.2018.

Svečani program skupa u organizaciji je Saveza društava 'Josip Broz Tito'. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

STRAŠNA TRAGEDIJA U DARUVARU Devetogodišnjak poginuo vozeći bicikl

23.05.2018.

Nakon udarca je odbačen na rubnik i smrtno je stradao na mjestu događaja. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart