NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.04.2018
tekst
tekst

Svijet

MJEŠTANI VOJVOĐANSKOG SELA SE UDRUŽILI I PROTJERALI MIGRANTE Provaljivali su u salaše tražeći struju i vodu, zauzimali ih...

YouTube screenshot

Hranu im donose humanitarne organizacije.

Br. pregleda: 1427

YouTube screenshot

Autor: Hina/CroExpress

Mještani sela Bački Vinogradi, na sjeveru Vojvodine kod granice s Mađarskom, protjerali su migrante iz svojega mjesta ‘zbog straha i uništavanja obližnjih salaša’, objavili su u četvrtak vojvođanski mediji, prenoseći navode Pannon RTV-a.

Salaš je ruralno imanje s gospodarskim zgradama, uglavnom namijenjenim poljodjelstvu.

‘Mještani Bačkih Vinograda kažu da su ih migranti tjednima držali u strahu, te su se stoga udružili i protjerali ih. Najviše ih je bilo na jednom salašu gdje su boravili dulje vrijeme i iza sebe su ostavili mnogo smeća’, bilježi Pannon RTV izvještavajući iz mjesta u kojemu su većina stanovnika mađarske pripadnosti.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Robert Katona kaže da su migranti redom provaljivali u salaše, tražeći struju i vodu koju su potom ostavljali da curi i noću.

Katona dodaje da se migranti nisu ustručavali ni od toga da zauzmu salaše uz samu graničnu ogradu. Mještani i vlasnici oštećenih salaša su se na koncu udružili i protjerali migrante i sada ih je najviše u mjestu Horgošu u trošnoj zgradi nekadašnjeg veleposjednika koja se nalazi blizu granice, prenio je Pannon.

Mladi Pakistanac Adnan koji je izašao iz jednog hangara s privatnog posjeda kaže da ih ima 40-50, imaju pitke vode, a hranu im donose humanitarne organizacije. On želi otići u Italiju jer mu je tamo obitelj, i pokušat će proći.

U jednom hangaru je parkiran kombi stranih tablica i izvana se vidjelo da unutra ima možda i više od sto ljudi, izvijestio je Pannon RTV.

Migranata ima i u okolici Sombora, na sjevero-zapadu Bačke.

Mjerodavni u somborskom prihvatnom centru za migrante su rekli da su uspjeli privući ilegalne migrante iz šatora u obližnjoj šumi, te da su i potom uputili u centre u centralnoj i južnoj Srbiji.

Prema podacima iz prosinca u Srbiji boravi oko 4.100 migranata u prihvatnim centrima i oko 300 ljudi koji su u pokretu oko granica.

04.01.2018.

Foto: LinkedIn

NOVI NAPAD Ovaj čovjek zaletio se kombijem u pješake i ubio 10 ljudi, objavljena snimka uhićenja

24.04.2018.

Policija tvrdi da nema prijetnje nacionalnoj sigurnosti. Više>

Foto: kikodoze / Flickr

SJEVERNA KOREJA ZAUSTAVLJA NUKLEARNA TESTIRANJA! 'Koncentrirat ćemo se na značajno unapređenje standarda života'

21.04.2018.

Okreću se bliskom kontaktu i aktivnom dijalogu sa susjednim zemljama. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Löchgau – Croatia Bietigheim 1:4

FOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije