NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

Istinite priče

BIVŠA HRVATSKA GLUMICA POSTAJE PUSTINJAKINJA 'Ona osjeća da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja'

YouTube screenshot

Sestra Edita 2008. godine položila je zavjet, izabravši do kraja života ostati u siromaštvu i odricaju.

Br. pregleda: 3957

YouTube screenshot

Autor: CroExpress

Sestra Edita Marija od Križa, svjetovnog imena Edita Majić, bivša je hrvatska glumica koja je prije 13 godina prekinula karijeru. Posvetila se redovništvu u samostanu bosonogih karmelićanki u španjolskoj Avili.

Sestra Edita 2008. godine položila je zavjet, izabravši do kraja života ostati u siromaštvu i odricaju. A kako je njena majka Jadranka potvrdila za Bitno.net, sestra Edita odlučila je još radikalnije služiti Bogu i početi živjeti pustinjačkim načinom života, napustivši samostan.

Prije tri mjeseca, Edita je uz pomoć biskupa pronašla kuću na brdu, na osami šumskog kraja koji se zove Desierto de Cristo Rey (Pustinja Krista Kralja). Na to se pripremala sedam godina, čitajući knjige o pustinjacima.

- Trenutačno su u realizaciji projekti koji rješavaju njezino dugoročno življenje pustinjaštva u skladu s Božjim planom i naumom - otkriva Jadranka za Bitno.net. Na svoju kćer, ističe, jako je ponosna.

- Pustinjaci su oni kršćani koji su nošeni željom za kršćanskim savršenstvom povukli iz društvenog života na samotna, najčešće pusta i neodređena područja – pisao je mons. Juraj Batelja u svojem radu 'Osobitosti pustinjačke duhovnosti'.

Edita Majić je kao glumica 1999. na Pulskom filmskom festivalu nagrađena Zlatnom arenom za sporednu ulogu u filmu 'Da mi je biti morski pas'. Prestižnu nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu, dobila je za ulogu Rebecce u hit predstavi 'Gorki, gorki mjesec' Teatra &TD. Posljednji glumački zadatak imala je sinkronizirajući francuski ekološki crtić 'Moj mali dragi planet'.

19.12.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice