NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.12.2017
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SRCA ISELJENIKA KUCAJU ZA LORENU Dvanaestogodišnjoj djevojčici treba pomoć

Foto: Superportal

Prema riječima liječnika, liječenje će biti dugotrajno.

Br. pregleda: 3073

Foto: Superportal

Autor: CroExpress

Lorena Barić (12) iz Sovara kraj Čazme krajem prošle godine doznala je tešku vijest – oboljela je od karcinoma donjeg dijela abdomena. Nakon četiri ciklusa kemoterapija i oštećenog sluha uslijed liječenja, zloćudna bolest se povukla. Nažalost, u kolovozu ove godine došlo je do recidiva – rak se vratio.

Lorena se trenutačno liječi na Zavodu za onkologiju i hematologiju Mladen Čepulić, Klinike za dječje bolesti Zagreb. Od sredine listopada ponovo prima kemoterapije. Kontrolni ultrazvuk prije desetak dana ukazao je na još teže stanje i napredovanje tumorskog procesa. U međuvremenu je stigla i inozemna potvrda da se radi o staničnom tumoru.

Mama je sa Lorenom u bolnici, a tata odlazi svaki dan k njima ujutro u Zagreb i navečer se vraća kući prespavati. Ishod i trajanje Loreninog liječenja za koje se ne zna u kojem će se smjeru odvijati zahtijeva velika financijska sredstva. Prema riječima liječnika, liječenje će biti dugotrajno. Postoje naznake slanja uzoraka u inozemstvo s ciljem testiranja lijekova i preporukom terapije koji u Hrvatskoj nisu dostupni i koje HZZO ne pokriva. Alternativa je i samo liječenje u inozemstvu, u Francuskoj ili SAD-u, ako se stanje ne popravi na bolje.

Uz pristanak liječnice, Lorena koristi pripravke na prirodnoj bazi koji joj jačaju imunitet, te roditelji sami iz inozemstva nabavljaju i kupuju lijekove koji u Hrvatskoj nisu dostupni, a koji Loreni pomažu kod mučnina i upala.

Provoditelj humanitarne akcije ekološka udruga Eko Čazma putem Superportala moli sve zainteresirane građane koji imaju dobru volju i ideje na koji bi se način mogla prikupljati sredstva u sklopu humanitarne akcije da se jave Ljiljani Diktić (098 184 9746) ili Ivani Popilovski (091 44 11 452).

U sklopu humanitarne akcije SRCE ČAZME PONOVO KUCA – ZA LORENU BARIĆ, prikupljat će se i financijska sredstva. Svoje donacije za ovu humanitarnu akciju građani mogu uplaćivati i direktno na poseban žiro-račun čija je namjena isključivo za ovu akciju.

IBAN: HR3823400091510902294
(u pozivu na broj dovoljno je upisati datum uplate, a u opisu plaćanja obavezno navesti puno ime i prezime uplatitelja sa svrhom HUMANITARNA AKCIJA ZA LORENU BARIĆ).

07.12.2017.

Foto: ZG Nadbiskupija

DRINSKE MUČENICE Prije 76 godina četnici mučki poubijali časne sestre i bacili ih u Drinu

15.12.2017.

Prije šest godina papa Benedikt XVI. odobrio je njihovo proglašenje blaženima. Više>

Foto: CroExpress

BAVARSKI MINISTAR POZIVA 'Uvedite graničnu kontrolu na svim njemačkim granicama'

15.12.2017.

Herrmann strahuje da će iduće godine još više migranata pokušati ući u zemlju sa istoka i zapada. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

MALO BOŽIĆNO ČUDO Balon sa željom koji je djevojčica poslala Isusu prešao Alpe i došao u prave ruke

15.12.2017.

Tamo su ga pronašli djelatnici postrojenja za zbrinjavanje otpadnih voda. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu