NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.08.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

LAKO JE ČINITI DOBRO Bolesnoj djeci u Gornjoj Bistri predali smo tonu i pol potrebnih stvari

Foto: Stjepan Bingula

U akciji je sudjelovalo oko 100 donatora.

Foto: Stjepan Bingula

Foto: Stjepan Bingula

Foto: Stjepan Bingula

Foto: Stjepan Bingula

Autor: Stjepan Bingula

Akcija koju su pokrenuli iseljenici, a kojom su se prikupljale stvari za Specijalnu dječju bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, je uspjela. U mjesec i pol trajanja akcije prikupljena je i predana tona i pol potrebnih stvari, vrijednih između 4500 i 5000 eura.

S donacijom smo krenuli put Hrvatske 1. prosinca i nakon sedam sati vožnje stigli do Hrvatskog Zagorja. Nakon prespavane noći krenuli smo do naše humanitarke koja je prikupljala pomoć u Hrvatskoj, Ljiljane Balije, da utovarimo i ostatak pomoći. Oko 15 sati smo stigli u Gornju Bistru gdje nas je primila simpatična gospođa Patačko, magistra prehrambene tehnologije, koja se brine o kompliciranoj prehrani djece.

Ponosni smo što smo tom prilikom imali čast upoznati velikog dečka, 22-godišnjeg Matu. Makar je visok oko 50 centimetara, posebna je osoba.

'Hladni kameni zidovi povijesnog zdanja zrače posebnu toplinu, želeći zaštiti ta posebna mala bića.  Pomiješani su osjećaji; tuga jer su djeca bolesna, utjeha jer je svaki onaj zaposlenik zračio neku toplinu i izgledalo mi kao da su stvarno svi vrlo kompetentni, stručni i prije svega osobe koje zamjenjuju obitelj toj djeci', opisala je moja kolegica Susanne Markanović svoj dojam našeg posjeta.

Tijekom akcije prikupljeno je oko 200 kilograma praška za rublje, 150 litara tekućeg deterdženta, 150 litara omekšivača, 400 bočica dječje hrane, 50 paketa čaja, 20 kilograma meda, 50 litara ulja, 70 litara prirodnih sokova, 20 kilograma šećera, 50 kilograma riže, 40 paketa keksa Petit Beurre, 45 paketa tjestenine, 20 kilograma grisa, 20 pidžama, 30 donjih dijelova trenirki, 60 paketa vlažnih maramica, preko 100 paketa pelena, dječje kupke, šamponi, kremice, četkice i paste za zube, igre i druga odjeća i preko 300 kilograma slatkiša.

U akciji je sudjelovalo oko 100 donatora, a procijenjena vrijednost robe je između 4500 i 5000 eura. Troškovi prijevoza donacije u Hrvatski su bili oko 500 eura. Za prijevoz i iznajmljivanje transportnog vozila smo dobili 100 € od kluba 'Vatreni HKM Augsburg', a 50 € od Branka Drinića. Ovim putem im se želim od srca zahvaliti. Ostatak troškova su snosile obitelji Markanović i Bingula.

Zahvaljujem se našoj uspješnoj poduzetnici iz Stuttgarta, Barbari Marolt, koja je jedina naša poduzetnica s prostora Njemačke podržala našu akciju aktivno - s donacijom i prikupljanjem donacija. 

Zahvaljujemo se na kraju svim donatorima kojima smo mogli pomoći da njihove donacije dođu u prave ruke, bolesnoj djeci u Bistri. Da nije bilo vas mi bismo s našom idejom mogli samo plakati, vi ste te osobe koje zaslužuju beskrajno - hvala.


Stjepan Bingula je hrvatski iseljenik koji više od tri desetljeća živi u Münchenu. Administrator je Facebook grupa 'Nova budućnost u Njemačkoj' i 'Moj život sutra...Njemačka'.


07.12.2017.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

HRVATICA KRENULA IZ DÜSSELDORFA U PULU Policija je zaustavila u zrakoplovnoj luci: ili plati ili ideš u zatvor zbog prevare

16.08.2018.

Dio kazne je platila direktno policiji u zrakoplovnoj luci, a dio je platio brat njenog suputnika. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje