NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.06.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

(VIDEO) JE LI SVE U KANADI NA KREDIT? Mladi hrvatski poduzetnik tako kupio kuću i luksuzan auto: 'Kamate su toliko niske...'

YouTube screenshot

Kamata na kredit mu je samo 2,2 posto.

Br. pregleda: 4916

YouTube screenshot

Autor: CroExpress

Živi li se u Kanadi na kredit? Marko Juras, Hrvat iz Vancouvera, pozabavio se ovom temom u jednom video na svom YouTube kanalu.

'To je točno. Sve u Kanadi je na kredit, ali ima pametan kredit i ima glupi kredit', kaže Marko. Video je snimio ispred svoje kuće i automobila Tesle, također kupljene na kredit. Kredit na kuću će otplaćivati 20 godina, od toga mu je preostalo još 17. No, kako kaže Marko, za napredovati u životu treba malo razmišljati. On u kući ima dva luksuzna stana koja iznajmljuje i od toga pokriva cijelu ratu kredita.

Kamata na kredit mu je samo 2,2 posto. Marko kaže da svoj novac može uložiti u dionice i druga ulaganja gdje će na uložen novac imati 5, 7 ili 9 posto dobiti.

Što se tiče automobila Tesle također kupljene na kredit, Marko kaže da mu se zbog poreza najviše isplati preko tvrtke svakih dvije-tri godine kupovati novi automobil. Kako kaže, mogao bi kupiti Teslu i u gotovini, no to ne bi bilo pametno za napredak u životu.

'U Kanadi, gdje su kamate toliko niske, negdje oko 2,5-2,75 posto, treba čovjek malo razmišljati. Je li uopće pametno kupiti išta s gotovinom? U većini situacija nije. Najpametnije je uzeti kredit i ostaviti gotovinu za druge investicije', poručuje.

Marko se inače u Vancouveru bavi prodajom nekretnina.

05.12.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0