NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.05.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

HRVATI I AMERIKANCI SLOŽNI Uspostaviti direktan let između SAD i Hrvatske

Ilustracija (foto: Pexels)

Posjet Staničića Americi.

Br. pregleda: 1382

Ilustracija (foto: Pexels)

Autor: CroExpress

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić tijekom službenog boravka u SAD-u sudjelovao je na konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), koja se održala u Hollywoodu (Florida). Tom se prilikom direktor Staničić susreo s predsjednikom USTOA-e Terryem Daleom s kojim je dogovorio aktivniji angažman HTZ-a, posebice kroz održavanje prezentacija na nadolazećim konferencijama, ali i uključivanjem Hrvatske u projekt istraživanja ‘USTOA's Portrait of American International Travelers’.

Osim s predstavnicima USTOA-e, direktor Staničić susreo se i sa drugim ključnim partnerima na tržištu SAD-a, među kojima su predstavnici udruge putničkih agencija Signature Travel Network te predstavnicima mreže za luksuzna putovanja Virtuoso s kojima je dogovoren plan aktivnosti za 2018. godinu, kao i dugoročni tijek suradnje. 

’Jedna od važnijih tema sastanaka, koje smo tijekom boravka u SAD-u odradili s ključnim partnerima, bila je i uspostava direktnog leta između Hrvatske i SAD-a. Izuzetno nas veseli što su partneri na ovom tržištu izrazili snažnu podršku u realizaciji i uspostavi direktnog leta, koji bi za Hrvatsku bio od velikog značaja i to ne samo u turističkom smislu. Optimističan sam i vjerujem kako će Hrvatska u bližoj budućnosti imati direktan let s ovim velikim i globalno važnim tržištem’, poručio je direktor Staničić, dodavši kako su svi partneri potvrdili ovogodišnje odlične rezultate i rast od 35 posto u dolascima i noćenjima, odnosno popularnost Hrvatske na sjevernoameričkom tržištu kao jedne od najbrže rastućih destinacija.

Dodajmo kako su osim sjevernoameričkih turoperatora, aktivnih članova USTOA-e, skupu prisustvovali i pridruženi članovi - predstavnici turističkih ureda i turističkog gospodarstva zemalja iz cijelog svijeta te renomirani turistički novinari. Isto tako, na ovom najvećem godišnjem skupu udruženja sjevernoameričkih turoperatora, osim HTZ-a, sudjelovale su i turističke zajednice grada Zagreba i Dubrovačko-neretvanske županije. Konferencija je okupila oko 900 sudionika koji su se, tijekom pet dana održavanja konferencije, imali priliku upoznati s novostima i trendovima u turizmu, ali i sudjelovati na networking eventima i sastancima s ciljem dogovaranja poslovne suradnje.

Foto: HTZ

Hrvatska u top 10 destinacija svijeta prema istraživanju Virtuosa

Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso i ove je godine provelo tradicionalno istraživanje među svojim članovima - ‘Vituoso Luxe Report’. Prema rezultatima istraživanja za 2018. godinu, Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u tri kategorije, s napretkom na ljestvici u odnosu na rezultate istraživanja za 2017. godinu. Tako je naša zemlja zauzela visoko 2. mjesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, što predstavlja napredak za jedno mjesto u odnosu na istraživanje za 2017. godinu, kada je Hrvatska u ovoj kategoriji zauzela odlično 3. mjesto. U kategoriji najpopularnije internacionalne destinacije Hrvatska je zauzela 8. mjesto, što također predstavlja napredak u odnosu na istraživanje za 2017. godinu, kada je Hrvatska u ovoj kategoriji zauzela 10. mjesto. Napredak je zabilježen i u kategoriji najpopularnije destinacije za tzv. millenials putnike pa je tako Hrvatska u istraživanju za 2018. godinu u ovoj kategoriji zauzela 6. mjesto, što predstavlja napredak od tri mjesta jer je u istraživanju za 2017. godinu Hrvatska u ovoj kategoriji bila svrstana na 9. mjesto.

Direktor Staničić trenutno se nalazi u službenom posjetu Francuskoj tijekom kojeg će obići hrvatski štand u sklopu nautičkog sajma ‘Salon nautique de Paris’. U sklopu sajma održat će se i poslovna radionica gdje će se direktor HTZ-a susresti s predstavnicima brojnih francuskih turoperatora i kompanija.

05.12.2017.

HRVATI MÜNCHENA, POZVANI STE! Na Wittelsbacherplatz od petka do nedjelje velika promocija domaćih hrvatskih vina i delicija

16.05.2018.

Njemačka za hrvatski turistički sektor predstavlja najvažnije emitivno tržište. Više>

Foto: HTZ

HRVATSKA SE PREDSTAVLJA KINEZIMA 'Ovdje smo prepoznati kao top turistička destinacija'

16.05.2018.

Hrvatska ponuda predstavlja se u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart