NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.03.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

IZAŠAO JEDANAESTI 'MOST' Glasilo Hrvatske katoličke misije London

Na čak 132 stranice.

Autor: CroExpress

Iz tiska je izišao jedanaesti, božićni broj časopisa Most - The Bridge, glasila Hrvatske katoličke misije u Londonu.

U novome broju na 132 stranice surađuje više od dvadeset suradnika. O nedavno preminulom kardinalu Cormacu Murphy-O’Connoru piše Christopher Howse, pomoćni urednik Daily Telegrapha i kolumnist Tableta. Vjera u gradu naslov je teksta dr. Ivice Žižića. Vladimir Pavlinić piše o poslijeistinskom dobu, kad istina prestaje biti istina, a stvarne činjenice ne vrijede više kao činjenice.

Dominikanac Srećko Koralije piše o božićnom otajstvu ističući kako je Isusovo ujelovljenje mirna snaga koja spaja iskustvo ljudskih vremenâ s okusom ljubavi koja je jedina ovom svijetu dostatna. Brian Gallagher piše o branitelju hrvatskog jezika Branku Franoliću. Vesna Kukavica predstavlja Nikolu Đuretića. Jadranka Beresford-Peirse izvješćuje o djelovanju Međunarodnu zaklade za očuvanje hrvatskih spomenika, kojoj je je utemeljiteljica. Linda Rabuzin predstavlja londonsku Školu za hrvatski jezik. O svom obraćenju i preseljenju u Hrvatsku piše dr. Robin Harris. O raznolikom i uspješnom djelovanju londonskoga ureda Hrvatske turističke zajednice piše direktorica Ivona Grgan.

Razgovorom je je predstavljen novi veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz. Peter Frankopan predstavlja svoju uspješnu knjigu 'The Silk Road'. Peter Elborn izvješćuje o djelovanju Britansko-hrvatskog društva. Hrvatski branitelj Daniel Kington predstavlja Udrugu Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snaga Republike Hrvatske. Vesna Kukavica izvješćuje o zlatnom jubileju Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Donesen je sažetak prezentacije i stručnog rada fra Ljubomira Šimunovića i Sandra Baričevića o društvenim mrežama u pastoralu iseljenika. Povjesničarka umjetnosti Flora Turner-Vučetić piše o božićnom ugođaju u dvorcu Waddesdon. Most - The Bridge donosi i osvrt na važnija događanja u životu londonske hrvatske katoličke zajednice u 2017. godini.

Časopis je pokrenut 2008. godine, sa svrhom da pridonese rastu hrvatske katoličke zajednice u Ujedinjenoj Kraljevini te poveže hrvatsku i englesku kulturu. Časopis pokriva područje od crkvenih, pastoralnih, kulturnih i povijesnih tema do suvremenih događanja hrvatske zajednice okupljene oko Hrvatske katoličke misije. Tekstovi se objavljuju na hrvatskom i engleskom jeziku. Pokretač i glavni urednik je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London.

04.12.2017.

Foto: Ivan Bošnjak

HKZ BAD CANNSTATT/FEUERBACH Predstavljeno 44 prvopričesnika

12.03.2018.

U uvodu svete mise koju je predvodio voditelj zajednica fra Jure Zebić. Više>

Foto: Hrvatski katolici u Irskoj

DUHOVNA OBNOVA U DUBLINU Vodit će je don Damir Stojić

06.03.2018.

U nedjelju u 16 sati održat će se i sveta misa na hrvatskom jeziku. Više>

Foto: Zlatko Duzbaba

FOTOGALERIJA Korizmena duhovna obnova za mlade u Wangenu

06.03.2018.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku

FOTO: Korčula

FOTO: Zimska vježba MORH-a