NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.02.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

ZAHVALA AUSTRIJANCIMA Turistička zajednica u Beču medijima predstavila dostignuća hrvatskog turizma

Foto: HTZ

Tom se prilikom direktor Vlatković zahvalio svim Austrijancima, ali i turističkim novinarima.

Foto: HTZ

Autor: CroExpress

Ranko Vlatković, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji, 28. studenoga je održao sada već tradicionalnu konferenciju za medije u Beču. Konferenciji se odazvao velik broj turističkih novinara iz najtiražnijih austrijskih dnevnih novina, turističkih časopisa i magazina. 

Tom se prilikom direktor Vlatković zahvalio svim Austrijancima, ali i turističkim novinarima, koji su omogućili da i u ovoj godini hrvatski turistički sektor postigne odlične rezultat s ovog vrlo važnog tržišta. Naime, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Austrije je ostvareno 1,4 milijuna dolazaka i 7,6 milijuna noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 7 posto u noćenjima. Ovim rezultatima tržište Austrije se na nacionalnoj razini nalazi u top tri tržišta s kojih se ostvaruje najveći turistički promet, odmah iza tradicionalno vodeće Njemačke i Slovenije.

U sklopu konferencije je također naglašeno kako je hrvatski turizam u ovoj godini, po prvi put u povijesti, ostvario više od 100 milijuna noćenja, a predstavljen je i podatak o očekivanim investicijama u 2018. godini u iznosu od 940 milijuna eura te podatak o očekivanom porastu prihoda i povećanja turističke potrošnje, koja je tijekom ove godine iznosila oko 80 eura na dnevnoj bazi.

Ipak, poseban naglasak je bio na približavanju hrvatske ponude kroz selektivne turističke proizvode, poput zdravstvenog, MICE, eno-gastro i aktivnog turizma, a koji će omogućiti produženje turističke sezone na pred i posezonu jer su upravo to razdoblja tijekom kojih Austrijanci također vole putovati. Kako je rekao direktor Vlatković, možda i najveći potencijal je upravo zdravstveni turizam u sklopu kojeg se očekuje novi veliki val investicija, a riječ je o proizvodu koji je na austrijskom tržištu vrlo tražen.

30.11.2017.

Staničić s bob reprezentacijom (foto: HTZ)

HRVATSKA TURISTIČKA PONUDA Predstavljena u južnokorejskom PyeongChangu

14.02.2018.

Iz Koreje u 2017. godini ostvareno je 444.000 dolazaka i 534.000 noćenja. Više>

Foto: HTZ

HRVATSKA JAČA IMIDŽ NA SJEVERU NJEMAČKE Predstavljena na sajmu u Hamburgu

12.02.2018.

Hamburg broji gotovo dva milijuna stanovnika i drugi je grad po veličini u Njemačkoj. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu