NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.10.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

ZAHVALA AUSTRIJANCIMA Turistička zajednica u Beču medijima predstavila dostignuća hrvatskog turizma

Foto: HTZ

Tom se prilikom direktor Vlatković zahvalio svim Austrijancima, ali i turističkim novinarima.

Foto: HTZ

Autor: CroExpress

Ranko Vlatković, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji, 28. studenoga je održao sada već tradicionalnu konferenciju za medije u Beču. Konferenciji se odazvao velik broj turističkih novinara iz najtiražnijih austrijskih dnevnih novina, turističkih časopisa i magazina. 

Tom se prilikom direktor Vlatković zahvalio svim Austrijancima, ali i turističkim novinarima, koji su omogućili da i u ovoj godini hrvatski turistički sektor postigne odlične rezultat s ovog vrlo važnog tržišta. Naime, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Austrije je ostvareno 1,4 milijuna dolazaka i 7,6 milijuna noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 7 posto u noćenjima. Ovim rezultatima tržište Austrije se na nacionalnoj razini nalazi u top tri tržišta s kojih se ostvaruje najveći turistički promet, odmah iza tradicionalno vodeće Njemačke i Slovenije.

U sklopu konferencije je također naglašeno kako je hrvatski turizam u ovoj godini, po prvi put u povijesti, ostvario više od 100 milijuna noćenja, a predstavljen je i podatak o očekivanim investicijama u 2018. godini u iznosu od 940 milijuna eura te podatak o očekivanom porastu prihoda i povećanja turističke potrošnje, koja je tijekom ove godine iznosila oko 80 eura na dnevnoj bazi.

Ipak, poseban naglasak je bio na približavanju hrvatske ponude kroz selektivne turističke proizvode, poput zdravstvenog, MICE, eno-gastro i aktivnog turizma, a koji će omogućiti produženje turističke sezone na pred i posezonu jer su upravo to razdoblja tijekom kojih Austrijanci također vole putovati. Kako je rekao direktor Vlatković, možda i najveći potencijal je upravo zdravstveni turizam u sklopu kojeg se očekuje novi veliki val investicija, a riječ je o proizvodu koji je na austrijskom tržištu vrlo tražen.

30.11.2017.

Foto: HTZ

NOVO PRIZNANJE HRVATSKOJ U dalekom Quebecu proglašena turističkom destinacijom 2018. godine!

18.10.2018.

Naša zemlja proglašena najboljom u konkurenciji Portugala, Meksika, Kube i Dominikanske Republike. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

ZAPOŠLJAVAJU TVRTKE IZ NJEMAČKE, SLOVENIJE, AUSTRIJE, NIZOZEMSKE... Evo što se trenutno nudi

17.10.2018.

Radna mjesta u inozemstvu, koja su trenutno u ponudi, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom