NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.09.2018
tekst
tekst

Kultura

KAO NEKAD PRED BOŽIĆ 2017. 'Festival harmonizira osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu i privrženost multinacionalnoj BiH'

Marijo Pejić

Smotra 'Kao nekad pred Božić' posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu.

Br. pregleda: 1493

Marijo Pejić

Autor: CroExpress

18. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja ‘Kao nekad pred Božić 2017’ održat će se 6. 12. 2017. godine u dvorani ‘DOM MLADIH’, Skenderija, u Sarajevu.

Smotra 'Kao nekad pred Božić' posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu. Glazbeno-scenski spektakl osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u Sarajevu, glavnom gradu BiH.

‘Vizija i misija Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja ‘Kao nekad pred Božić’ podrazumijevaju da se katolička tradicija i hrvatski kulturni identitet u Sarajevu i BiH, u cjelini duhovnog i materijalnog, sačuvaju u suvremenom bosanskohercegovačkom društvu kao integralni dio bosanskohercegovačkog identiteta. Ovaj festival, zapravo, harmonizira osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu u BiH i osjećaje pripadnosti i privrženosti multinacionalnoj, multikulturalnoj i multikonfesionalnoj domovini Bosni i Hercegovini, u kojoj taj narod stoljećima živi zajedno s pripadnicima drugih etnija i konfesija. Ti osjećaji, kao i civilizacijska vrijednost svijesti i odlučnosti da se živi među drugačijima i različitima u zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini, na razini iskrene (nepolitizirane) emocije oduvijek su prirođeni prosječnom građaninu hrvatske narodnosti u Bosni i Hercegovini’, poručuje dr. sc. Marijo Pejić, autor i utemeljitelj Festivala ‘Kao nekad pred Božić’.

Ulaznice za Festival ‘Kao nekad pred Božić’ mogu se kupiti na biletarnici ‘Doma mladih’ (plato ‘Skenderija’) od 27. 11. 2017. godine 

23.11.2017.

SVJEDOČANSTVO HRVATSKE EMIGRANTKINJE Predočeno u knjigu 'Dnevnik iz tuđine'

11.09.2018.

O desetljećima iseljeničkog života u Australiji. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni