NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.12.2017
tekst
tekst

Iseljenički info

'ŠTO JE ISTINA' Domazet Lošo predstavlja knjigu u Heusenstammu

Organizator je Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M.

Autor: CroExpress

Davor Domazet Lošo, umirovljeni admiral Hrvatske ratne mornarice, u Heusenstammu će predstaviti svoju knjigu 'Admiralovi zapisi 2 – Što je istina'. Predstavljanje će se održati u četvrtak 23.11. u 19:30 u Martinseestraße 2, 63150 Heusenstamm.

Organizatori su Hrvatski katolički forum Njemačke, Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M i sam autor. Dva dana ranije Lošo će knjigu predstaviti i u Münchenu.

Domazet Lošo Davor je, nakon prebjega iz JNA u Hrvatsku vojsku, sudionik i planer glavnih vojnih operacija Oružanih snaga RH od početaka do svršetka Domovinskog rata. 1992. je jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.

Zbog toga što je bio supotpisnikom Otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika hrvatskoj javnosti od 28. rujna 2000. godine, ondašnji predsjednik RH Stjepan Mesić ga je prisilno umirovio.

2015. godine Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović imenovala ga je članom Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske. No, smijenjen je nakon što je u rujnu ove godine rekao da bi ‘hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani’ i da je ‘u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske’.

21.11.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu