NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.08.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

'ŠTO JE ISTINA' Domazet Lošo predstavlja knjigu u Heusenstammu

Organizator je Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M.

Br. pregleda: 1653

Autor: CroExpress

Davor Domazet Lošo, umirovljeni admiral Hrvatske ratne mornarice, u Heusenstammu će predstaviti svoju knjigu 'Admiralovi zapisi 2 – Što je istina'. Predstavljanje će se održati u četvrtak 23.11. u 19:30 u Martinseestraße 2, 63150 Heusenstamm.

Organizatori su Hrvatski katolički forum Njemačke, Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M i sam autor. Dva dana ranije Lošo će knjigu predstaviti i u Münchenu.

Domazet Lošo Davor je, nakon prebjega iz JNA u Hrvatsku vojsku, sudionik i planer glavnih vojnih operacija Oružanih snaga RH od početaka do svršetka Domovinskog rata. 1992. je jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.

Zbog toga što je bio supotpisnikom Otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika hrvatskoj javnosti od 28. rujna 2000. godine, ondašnji predsjednik RH Stjepan Mesić ga je prisilno umirovio.

2015. godine Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović imenovala ga je članom Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske. No, smijenjen je nakon što je u rujnu ove godine rekao da bi ‘hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani’ i da je ‘u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske’.

21.11.2017.

Foto: Pixabay.com

JOŠ NISTE PRONAŠLI SVOJU SRODNU DUŠU? Imate jedinstvenu priliku ove subote

16.08.2018.

Nin - misteriozan gradić koji odiše romantikom. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje