NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.11.2017
tekst
tekst

Svijet

AUSTRALIJA LEGALIZIRA ISTOSPOLNE BRAKOVE 'Moramo poštovati glas naroda'

Poster protivnika istospolnog braka

26. država svijeta koja ga priznaje.

Poster protivnika istospolnog braka

Autor: Hina/CroExpress

'Oni su izglasali 'da' za poštenje, za privrženost, za ljubav', kazao je australski premijer u televizijskom obraćanju

Većina Australaca podupire ideju da njihova zemlja postane 26. država svijeta koja će legalizirati istospolni brak, pokazalo je istraživanje provedeno na nacionalnoj razini i objavljeno u srijedu, dok je australski premijer Malcolm Turnbull u svojoj prvoj reakciji obećao legalizaciju istospolnog braka do kraja ove godine.

‘Oni su izglasali 'da' za poštenje, za privrženost, za ljubav’, kazao je australski premijer u televizijskom obraćanju na nacionalnoj televiziji nakon objave rezultata ispitivanja koje je proveo Australski ured za statistiku.

‘Moramo poštovati glas naroda...Pitali smo ih za mišljenje i oni su nam ga dali. Ono je nedvosmisleno i ono je većinsko’, kazao je premijer.

On je istaknuo kako je posao vlade ‘da to i ostvari’ te je ponovio ranije obećanje da će odgovarajući zakon biti usvojen u parlamentu ‘prije Božića’.

Više od dvije trećine od ukupno 16 milijuna australskih birača sudjelovalo je u ispitivanju. Kako je objavio australski statistički ured, 61,6 posto glasača izjasnilo se za legalizaciju istospolnog braka, dok je 38,4 posto bilo protiv.

Iako ispitivanje nije zakonski obvezujuće vlada se obvezala da će njegove rezultate ugraditi u zakon o istospolnom braku koji bi mogao biti legaliziran do Božića.

Sudjelovanje u ispitivanju, koje je provedeno poštom, nije bilo obvezujuće, za razliku od sudjelovanja na izborima u kojima se nesudjelovanje kažnjava.

Prošloga je tjedna statistički ured ocijenio da je više od 12,3 milijuna ljudi ili 77 posto birača sudjelovalo u ispitivanju.

15.11.2017.

Pexels: Iliescu Victor

INTERNETSKA SLOBODA Čak 30 vlada pribjeglo taktikama dezinformacija i manipulacija

14.11.2017.

Sve se više manipulira informacijama na internetu. Više>

Foto: Hina

CHANGSHA/ZAGREB Znate li koje su razlike između Hrvatske i Kine?

12.11.2017.

U Kini će se sredinom prosinca prikazati TV show u cijelosti posvećen Hrvatskoj, koji će gledati možda i milijardu osoba. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar

FOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Croatia Bietigheim - Bissingen

FOTO: Izlet Croatie Hamburg u Veliku Britaniju