NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.03.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

PODUZETNICI IZ ISELJENIŠTVA POSJETILI OSIJEK Evo u koje sektore bi se moglo ulagati

Foto: HGK

Gostovanje u HGK.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

U Županijskoj komori Osijek 8. studenoga sudionicima 3. konferencije Meeting G2 kojoj je svrha poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske predstavljeni su gospodarski potencijali Osječko-baranjske županije.

Sudionike konferencije čini multidisciplinarna skupina Hrvata iz dijaspore, sa četiri kontinenta, kojima je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku te pomoći u ulaganjima dijaspore u Hrvatskoj. Konferencija se u Hrvatskoj održava po treći put, a u sklopu ovogodišnje konferencije organiziran je posjet Osijeku i njegovim gospodarstvenicima.

Sudionike konferencije pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu čelnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a predsjednik HGK – ŽK Osijek Zoran Kovačević pozdravio je ovakvu inicijativu istaknuvši kako nam je potrebna pomoć hrvatskih poduzetnika iz dijaspore. Organizatori konferencije naveli su kako je njihova vizija budućnosti ona u kojoj će postojati mogućnosti i prilike za poslovanja s domovinom ili u njoj pokrenuti novo razdoblje hrvatskoga gospodarskog razvoja, rasta i produktivnosti.

‘Riječ je o vrlo uspješnim poslovnim ljudima koji dolaze iz cijelog svijeta i koji su dio mješovitih hrvatsko-domicilnih komora, kao što je primjerice Hrvatsko-australska komora. Oni nam pružaju izuzetno kvalitetnu logistiku kod povezivanja naših tvrtki. Primjerice, prije mjesec dana potpisana su četiri ugovora s hrvatsko-australskim komorama koje će nam pružiti snažnu logističku podršku’, istaknuo je Kovačević.

Poduzetnicima iseljene Hrvatske predstavljeni su potencijali Osječko-baranjske županije radi ostvarivanja konkretne poslovne suradnje i ulaganja na ovom području. Poljoprivredne površine na 200 tisuća hektara omogućuju ulaganja u sustave navodnjavanja, ratarstvo, stočarstvo i prehrambenu industriju, a tu su i alternativni izvori energije iz biomase. Potencijal za razvoj je i sve jači IT-sektor. Uz to, grad Osijek kao središte županije, putem Poslovne zone Nemetin osigurava infrastrukturu bez ikakvih nameta radi pokretanja posla.

U nastavku posjeta Osijeku sudionici konferencije su u organizaciji Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske Komore Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka posjetili centar Osijeka i Tvrđu, poduzetnički inkubator BIOS, zračnu luku i poslovnu zonu te završili program konferencije radnim ručkom u Vinskom podrumu Belje.

13.11.2017.

Youtube snimka zaslona

(VIDEO) Provjerite zašto Primošten nazivaju i 'gradom plaža'

15.03.2018.

Primošten je poznat i po svojim velikim i predivnim vinogradima. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku

FOTO: Korčula

FOTO: Zimska vježba MORH-a