NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.11.2017
tekst
tekst

Poslovne Vijesti

PODUZETNICI IZ ISELJENIŠTVA POSJETILI OSIJEK Evo u koje sektore bi se moglo ulagati

Foto: HGK

Gostovanje u HGK.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

U Županijskoj komori Osijek 8. studenoga sudionicima 3. konferencije Meeting G2 kojoj je svrha poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske predstavljeni su gospodarski potencijali Osječko-baranjske županije.

Sudionike konferencije čini multidisciplinarna skupina Hrvata iz dijaspore, sa četiri kontinenta, kojima je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku te pomoći u ulaganjima dijaspore u Hrvatskoj. Konferencija se u Hrvatskoj održava po treći put, a u sklopu ovogodišnje konferencije organiziran je posjet Osijeku i njegovim gospodarstvenicima.

Sudionike konferencije pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu čelnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a predsjednik HGK – ŽK Osijek Zoran Kovačević pozdravio je ovakvu inicijativu istaknuvši kako nam je potrebna pomoć hrvatskih poduzetnika iz dijaspore. Organizatori konferencije naveli su kako je njihova vizija budućnosti ona u kojoj će postojati mogućnosti i prilike za poslovanja s domovinom ili u njoj pokrenuti novo razdoblje hrvatskoga gospodarskog razvoja, rasta i produktivnosti.

‘Riječ je o vrlo uspješnim poslovnim ljudima koji dolaze iz cijelog svijeta i koji su dio mješovitih hrvatsko-domicilnih komora, kao što je primjerice Hrvatsko-australska komora. Oni nam pružaju izuzetno kvalitetnu logistiku kod povezivanja naših tvrtki. Primjerice, prije mjesec dana potpisana su četiri ugovora s hrvatsko-australskim komorama koje će nam pružiti snažnu logističku podršku’, istaknuo je Kovačević.

Poduzetnicima iseljene Hrvatske predstavljeni su potencijali Osječko-baranjske županije radi ostvarivanja konkretne poslovne suradnje i ulaganja na ovom području. Poljoprivredne površine na 200 tisuća hektara omogućuju ulaganja u sustave navodnjavanja, ratarstvo, stočarstvo i prehrambenu industriju, a tu su i alternativni izvori energije iz biomase. Potencijal za razvoj je i sve jači IT-sektor. Uz to, grad Osijek kao središte županije, putem Poslovne zone Nemetin osigurava infrastrukturu bez ikakvih nameta radi pokretanja posla.

U nastavku posjeta Osijeku sudionici konferencije su u organizaciji Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske Komore Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka posjetili centar Osijeka i Tvrđu, poduzetnički inkubator BIOS, zračnu luku i poslovnu zonu te završili program konferencije radnim ručkom u Vinskom podrumu Belje.

13.11.2017.

Čilić u Dubrovniku

(VIDEO) SPOT O KOJEM SVI PRIČAJU Kako se vama sviđa novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice?

09.11.2017.

Sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar

FOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Croatia Bietigheim - Bissingen

FOTO: Izlet Croatie Hamburg u Veliku Britaniju