NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.03.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

KULINARSKO-POSLOVNI VRH Vrhunski chefovi gostovali u Osijeku i Zagrebu

Osijek, Lionel-Levy (foto: Gojko Mitić)

Hrvatska 365 Gourmet.

Osijek, Lionel-Levy (foto: Gojko Mitić)

Foto: Tomislav Huha

Foto: Tomislav Huha

Autor: CroExpress

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, organizirala je ‘Hrvatska 365 Gourmet’ radionice u Osijeku i Zagrebu.

Radionica u Osijeku održana je u četvrtak u Muzeju okusa, dok se radionica u Zagrebu održavla u petak u hotelu Westin. Govornici na radionicama su vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito, a same radionice pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući i marketing.

Tako su sudionici na radionicama imali priliku poslušati predavanja o svjetskim kulinarskim trendovima, lokalnoj kuhinji, modernom slastičarstvu, sljubljivanju hrane i vina te menadžmentu restorana.

Chef Lionel Levy, poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, je u sklopu svog predavanja ‘Glava u zvjezdicama’ objasnio što znače Michelinove zvjezdice, kako doći do njih te kako ih sačuvati. Chef Filippo Saporito, koji dolazi iz slavne gastronomske regije Toskane i koji je okrunjen s jednom Michelinovom zvjezdicom, govorio je o svojem meniju kojeg temelji na svježim, lokalnim namirnicama provjerenih proizvođača, a glavna su mu atrakcija tjestenina spremljena po tajnoj recepturi te razne slastice. Naime, obitelj Saporito je poznata po sudjelovanju u raznim televizijskim cooking emisijama na regionalnim i nacionalnim programima kao što je primjerice emisija La Prova del Cuoco na RAI TV.

Među predavačima je i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji je održao prezentaciju ‘Slatki dašak za lijepo sjećanje’, dok je Gabriel Vasquez održao prezentaciju o brendiranju i marketingu ‘LoveMark - brendiranje emocijama’. U programu radionica je sudjelovala i sommelierka Mira Šemić te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera, koji je Hrvatsku predstavljao na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.

Podsjećamo kako je Hrvatska turistička zajednica u lipnju radionice organizirala u Splitu i Opatiji.

13.11.2017.

Youtube snimka zaslona

(VIDEO) Provjerite zašto Primošten nazivaju i 'gradom plaža'

15.03.2018.

Primošten je poznat i po svojim velikim i predivnim vinogradima. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku

FOTO: Korčula

FOTO: Zimska vježba MORH-a