NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.10.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

(VIDEO) SPOT O KOJEM SVI PRIČAJU Kako se vama sviđa novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice?

Čilić u Dubrovniku

Sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj.

Br. pregleda: 2153

Čilić u Dubrovniku

Autor: CroExpressTijekom drugog dana sajma World Travel Market (WTM), u sklopu hrvatskog štanda premijerno je prikazan novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice.

Samom prikazivanju spota prisustvovalo je oko 200 sudionika, među kojima su bili brojni partneri, suizlagači te predstavnici stranih i domaćih medija. Okupljene su pozdravili ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić te Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma. Oni su tom prilikom naglasili važnost novih promotivnih aktivnosti i materijala, ali i važnost UK tržišta za ukupne hrvatske turističke tijekove. 

Tako je direktor Staničić naglasio da će na tržištu UK-a tijekom 2018. godine biti realizirane sve potrebne aktivnosti s ciljem zadržavanja pozicije Hrvatske kao jedne od traženijih destinacija među britanskim turistima. Kako je rekao, odlične rezultate turističkog prometa, odnosno potencijale koje Hrvatska ima na ovom važnom tržištu prepoznaju i brojni partneri, među kojima su Jet2com, EasyJet, British Airways, TUI i Thomas Cook.

'Nastavno na nove letove kojih je u ovoj godini bilo čak 21, u 2018. godini kreću još najmanje četiri nova redovna te četiri čarter leta, što je rezultat dugoročnog lobiranja kod zrakoplovnih kompanija, kao i dobre popunjenosti sjedala u ovoj godini. Dakle, prisutan je daljnji uzlazni trend te možemo očekivati značajan rast prometa s ovog tržišta, što potvrđuju i sve dosadašnje informacije organizatora putovanja, koji su u pravilu zadovoljni ovogodišnjom prodajom, ali i ranim bukingom za 2018. Ipak, iako je prodaja za sljedeću godinu jako dobro krenula, veći val bukinga se očekuje u siječnju i veljači, nakon božićnih i novogodišnjih praznika', izjavio je direktor Staničić, dodavši kako će novi promotivni materijali, poput predstavljenog spota, biti važan faktor u daljnjem brendiranju hrvatskog turizma.

‘Ovo je jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, pa je samim time ovo bila izuzetna prilika da se Hrvatska, kao turistička destinacija, novim promotivnim spotom dodatno približi organizatorima putovanja koji imaju snažan utjecaj na realizaciju turističkog prometa. Novi promotivni spot rezultat je pomnog osluškivanja domaće i inozemne stručne javnosti te nam je cilj bio spojiti našu turističku ponudu, odnosno hrvatske prirodne i kulturne ljepote zajedno s našim sportašima, ali i umjetnicima koji su globalno prepoznatljive zvijezde te dokazano najbolji promotori Hrvatske u svijetu’, poručila je Barbara Mesić te nadodala ‘Posebno smo ponosni što su glavni akteri ovog spota, osim ljubavi prema Hrvatskoj pokazali i veliko srce te pristali sudjelovati u snimanju bez financijske naknade’.

Novi promotivni spot sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te u njemu sudjeluje 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, među kojima su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić. Režiser spota je poznati i uspješni hrvatski redatelj i scenarist Nevio Marasović, a partner u projektu je agencija BBDO Zagreb. Ovim se promotivnim spotom Hrvatsku želi dodatno pozicionirati na međunarodnom tržištu kroz poznate i uspješne ličnosti, a nastavno na velike sportske događaje koji slijede u idućoj godini, poput XXIII. Zimskih olimpijskih igara u Koreji, SP-a u nogometu u Rusiji i EP-a u rukometu u Hrvatskoj. Osim poznatih hrvatskih destinacija, spot ima za cilj i promociju ostalih oblika ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota i drugih segmenata hrvatskog turizma. 

Promotivni spot objavljen je na službenom You Tube kanalu Hrvatske turističke zajednice.

09.11.2017.

Foto: HTZ

NOVO PRIZNANJE HRVATSKOJ U dalekom Quebecu proglašena turističkom destinacijom 2018. godine!

18.10.2018.

Naša zemlja proglašena najboljom u konkurenciji Portugala, Meksika, Kube i Dominikanske Republike. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom