NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.10.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

FOTOGALERIJA Susret hrvatskih studenata Njemačke u Stuttgartu

Foto: Zlatko Duzbaba

Sudjelovao je 101 student iz svih krajeva Njemačke.

Br. pregleda: 1772

Foto: Zlatko Duzbaba

Autorica: Ana Ćutuk

Šesti susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je u Stuttgartu od 27. do 29. listopada 2017. godine. Glavni organizatori tog susreta bili su Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta na Majni na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, Hrvatske katoličke zajednice bl. Alojzija Stepinca i sv. Martina u Stuttgartu s voditeljem zajednice fra Zvonkom Tolićem te studenata iz Stuttgarta - Ana Viktoria Mišković, Ana Ćutuk, Patricia Srša, Antonija Rozić, Marko Lovrić, Branimir Krešo, Dora i Frano Ivanković te Magdalena Iličić.

Sudjelovao je 101 student iz svih krajeva Njemačke: Stuttgart, Waiblingen, Esslingen, Filderstadt, Ludwigsburg, Karlsruhe, Reutlingen, Frankfurt, Offenbach, Darmstadt, Ingolstadt, Berlin, Wuppertal, Kassel, München, Wiesbaden, Freiburg, Mittelbaden, Göttingen i Nürtingen.

Uvodni dio programa u petak je bio u znaku međusobnog upoznavanja. Nakon pozdravnih riječi fra Zvonka Tolića te vlč. Ivice Komadine, predavač prof. dr. Stipe Kutleša dao je kratak uvod u temu subotnjeg predavanja. Svi sudionici, posebice organizacijski tim, su nakon toga ukratko predstavili sebe i svoje zajednice te su nakon toga u malim grupama detaljnije razmjenjivali i upoznavali. Nakon večere se druženje nastavilo uz pjesmu.

Subotnji program je započeo svetom misom u misijskoj kapelici. Uslijedilo je predavanje
dr. Kutleše na temu 'Znanost i vjera – može li znanstvenik biti vjernik?' u kojem je, među ostalim, uz primjere iz povijesti protumačio ulogu vjere u razvoju znanosti. Zatim su studenti u grupama odgovarali na različita pitanja koja su potaknula na dublje razmišljanje o temi te predstavili svoje rezultate u diskusiji.

Popodnevni program je obilježen obilaskom grada. Nakon što su studenti u manjim grupama uz zadatke upoznavali znamenitosti centra Stuttgarta, sljedio je odlazak u Mercedes-Benz Museum. Poslije je pripremljena večera u misiji nakon koje se pjevalo i sviralo do sitnih sati.

Na nedjeljnoj svetoj misi u crkvi St. Hedwig u Stuttgart-Möhringenu pjevao je zbor studenata i tako obogatio tu svečanost. Nakon zajedničkog ručka sudionici su se uputili natrag svojim kućama, puni sreće i veselja te s puno novosklopljenih prijateljstava, u iščekivanju sljedećeg susreta.

FOTOGALERIJA:

06.11.2017.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

ON BI POSLAO TENK NA HRVATE Bubnjar Dine Merlina zgrozio komentarom pa predlagao medijima da napišu da mu je hakiran profil

14.10.2018.

U subotu je pak Češljar u dva odvojena nastojao uzmaknuti tvrdeći da je njegov stav bio odgovor nacionalistima. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom