NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.09.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Australije

NIJE MOGLO LJEPŠE Novozelandski Hrvati proslavili Dan neovisnosti s vukovarskim herojima

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Hrvatsko izalsanstvo predvođeno Zvonkom Milasom.

Br. pregleda: 1461

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Autor: CroExpress

Dana 8.10.2017., hrvatsko izaslanstvo predvođeno Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ivanom Penavom, gradonačelnikom grada Vukovara sudjelovala je na proslavi Dana neovisnosti Republike Hrvatske u Hrvatskom kulturnom društvu u Aucklandu, Novi Zeland.

Proslavi su prisustvovali Damir Kušen, hrvatski veleposlanik u Australiji i Novom Zelandu, Leo Panzić, počasni konzul RH u Novom Zelandu, Goran Katić, član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH,Len Stulich, Goran Kačurov i brojni drugi pripadnici hrvatske zajednice u Novom Zelandu.

Uz impresivan nastup ansambla Kralj Tomislav s Novog Zelanda događaj je uljepšan i izvedbom tradicionalne hrvatske pjesmu iz međimurskog kraja 'Dej mi, Bože, joči sokolove', s podlogom Ansambla Kralj Tomislava s Novog Zelanda, koju je izvela Ngakirikiri Kershaw, novozelandska Maorka. Nakon nastupa uslijedilo je prikazivanje filma Bitka za Vukovar u organizaciji vukovarskih branitelja Damira Markuša i Damira Plavšića te su se nazočnima obratili državni tajnik Milas (također vukovarski branitelj) i gradonačelnik Penava.

Državni tajnik Milas je u svojoj čestitci povodom Dana neovisnosti istaknuo: 'Odlučujući čimbenik ostvaren 1991., prvi puta u hrvatskoj povijesti, bio je zajedništvo svih Hrvata u domovini, u Bosni i Hercegovini i u dijaspori. Zajedno smo stvorili državu. Zajedno ju moramo i graditi. Hrvatsko zajedništvo ovdje u Novom Zelandu izdržalo je najtežu kušnju, kušnju vremena. Stoga vas pozivam da tu tradiciju zajedništva i ljubavi prema našoj prekrasnoj Hrvatskoj pretvorimo u plodonosnu suradnju koja će izgraditi Hrvatsku u državu u koju će se naša djeca željeti vratiti.'

13.10.2017.

Foto: Ina Vukić

GLASNOVIĆ U AUSTRALIJI NA OBREDU POSLJEDNJE POČASTI 'Prosječan Hrvat zna tko je Boško Buha, a ne zna tko je Cvitan Galić'

24.09.2018.

Željko Glasnović svečano položio vijenac za pale branitelje Hrvatske i Australije. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice