NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.02.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

NJEMAČKA NOVINARKA POPLJUVALA ZAGREB 'Odredište broj jedan? Ne, najdosadniji grad!'

Foto: Zoran Stupar

Najzanimljiviji događaj ovog ljeta u Zagrebu, piše frustrirana Njemica, je bio koncert Duran Durana.

Br. pregleda: 3487

Foto: Zoran Stupar

Autor: Z.S.

Novinarka njemačkog lista Der Spiegel Anne Haeming, u vrlo je negativnom svjetlu opisala svoj posjet glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Naziva ga kandidatom za 'najdosadniji grad', a ne 'odredištem broj jedan', kakvim ga je nedavno proglasio Lonely Planet.

Najzanimljiviji događaj ovog ljeta u Zagrebu, piše frustrirana Njemica, je bio koncert Duran Durana. Središnji gradski trg uspoređuje sa onima u Bruchsalu, Rostocku ili Bochumu. Svi kafići joj izgledaju jednako, a ne sviđa joj se niti to što u gradu ima mnogo frizerskih salona, ljekarni i slastičarni.

Preporučuje da se gradom krećete tramvajem jer je biciklom sporo 'čak i za tvrdokorne gradske bicikliste'. Nisu joj se svidjeli ZET-ovci koji su joj 'bez riječi' prodali karte, a ni vožnja tramvajem joj nije bila po volji jer je u njemu bio propuh.

Jezero Bundek naziva' umjetnim', a popularni Hrelić mjestom na kojem se prodaju stvari 'zbog kojih vas je sram'. U Muzeju moderne umjetnosti nije srela nikoga. Pohvalila je pogled sa Medvednice prema Zagrebu te dva kafića i palačinke, a kao najbolje u glavnom gradu Hrvatske vidi blizinu autoceste i - put prema hrvatskoj obali.  

13.10.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina