NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.10.2017
tekst
tekst

Vijesti iz Misija

'IMAMO JEDNU MAJKU' Mali Hrvati molili krunicu zajedno s Talijanima, Nijemcima, Portugalcima...

Foto: Slavica Kljajić

10. međunarodna krunica za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu.

Foto: Slavica Kljajić

Autor: Slavica Kljajić

'Draga djeco vi, ste žive perle naše molitve i jako mi je drago da mogu ponovno biti sa vama', kazao je berlinski nadbiskup dr. Heiner Koch, djevojčicama i dječacima okupljenima oko oltara u molitvi tijekom 10. međunarodne krunice za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu. 

Berlinski nadbiskup je, pokazavši sliku Marije koja nosi Isusa, naglasio da ga Gospa nosi nama, a da bismo mi slijedeći njen primjer trebali Isusa nositi drugim ljudima. Stoga je pozvao malene da preko molitve budu kao Marija.

Krunicu su, koja je održana pod geslom ‘Imamo jednu majku’, a koje je izabrano u prigodi 100 obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi, djeca ovoga puta molila na hrvatskom, njemačkom, poljskom, talijanskom, arapskom, latinskom, portugalskom, španjolskom, korejskom, francuskom jeziku. Da bi lakše mogli moliti djeci su krizmanici podijelili krunice koje su mogli zadržati, a Fra Radislav Tolić vodio je molitvu sa djecom. Sve njih je sa velikom krunicom u ruci i visoko podignutim rukama pomagao u molitvi đakon Horst Nikola Kaya.

Voditelj misije fra Eduard Sokol, koji je tu službu preuzeo početkom rujna, pozdravio je nadbiskupa i sve nazočne i zahvalio im se na dolasku. Zbor Mladih se pod vodstvom Suzane Smolković pobrinuo za lijepo pjevanje. Inače ovogodišnjoj molitvi krunice je predhodila radionica za djecu.

Svim predstavnicima župa ili misija koje su sudjelovale na krunici uručili su prigodne darove domaćini, voditelj misije fra Eduard Sokol i predsjednica Župnog vijeća Anica Krstanović. Nadbiskup je dobio na dar raspelo ranjenog Isusa iz Vukovara kao zahvalu za dolazak na krunicu i njegovu poslanu poruku na susret Hrvatske katoliče mladeži koji je ove godine održan u Vukovaru.

Dobroj organizaciji ovogodišnje jubilarne 10. Internacionalne krunice pridonijela je i ovoga puta Anica Krstanović. Svoj značajan doprinos u pripremi krunice dali su: Ivana i Nevenka Kalajica, Stefanija Antolović Crnec i njena djeca, Draska Perić, Mijo i Dijana Marić, Janja Kovačević, Tanja Kasalo, Josipa i Irena Žuljevic i drugi. Velika je zahvala iz Misije upućena i svima, koji su donijeli kolače, kojima su se nakon krunice okrijepili sudionici tog molitvenog susreta, na kojem se okupilo više od 300 osoba. 

09.10.2017.

Prošlogodišnji Holywin (foto: fra Zvonko Zolić)

HOLYWIN, A NE HALLOWEEN! Hrvati Stuttgarta i ove godine organiziraju kršćansko druženje umjesto poganske prakse

17.10.2017.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina. Više>

Foto: IKA

50 GODINA HRVATSKE ŽUPE U CALGARYU 'Nema veće ljubavi i većeg patriotizma nego svuda i svagdje živjeti poštenim životom'

16.10.2017.

Poslije euharistije upriličen je župni banket na kojemu je sudjelovalo 400 župljana i njihovih gostiju. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen