NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.09.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

'IMAMO JEDNU MAJKU' Mali Hrvati molili krunicu zajedno s Talijanima, Nijemcima, Portugalcima...

Foto: Slavica Kljajić

10. međunarodna krunica za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu.

Br. pregleda: 1290

Foto: Slavica Kljajić

Autor: Slavica Kljajić

'Draga djeco vi, ste žive perle naše molitve i jako mi je drago da mogu ponovno biti sa vama', kazao je berlinski nadbiskup dr. Heiner Koch, djevojčicama i dječacima okupljenima oko oltara u molitvi tijekom 10. međunarodne krunice za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu. 

Berlinski nadbiskup je, pokazavši sliku Marije koja nosi Isusa, naglasio da ga Gospa nosi nama, a da bismo mi slijedeći njen primjer trebali Isusa nositi drugim ljudima. Stoga je pozvao malene da preko molitve budu kao Marija.

Krunicu su, koja je održana pod geslom ‘Imamo jednu majku’, a koje je izabrano u prigodi 100 obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi, djeca ovoga puta molila na hrvatskom, njemačkom, poljskom, talijanskom, arapskom, latinskom, portugalskom, španjolskom, korejskom, francuskom jeziku. Da bi lakše mogli moliti djeci su krizmanici podijelili krunice koje su mogli zadržati, a Fra Radislav Tolić vodio je molitvu sa djecom. Sve njih je sa velikom krunicom u ruci i visoko podignutim rukama pomagao u molitvi đakon Horst Nikola Kaya.

Voditelj misije fra Eduard Sokol, koji je tu službu preuzeo početkom rujna, pozdravio je nadbiskupa i sve nazočne i zahvalio im se na dolasku. Zbor Mladih se pod vodstvom Suzane Smolković pobrinuo za lijepo pjevanje. Inače ovogodišnjoj molitvi krunice je predhodila radionica za djecu.

Svim predstavnicima župa ili misija koje su sudjelovale na krunici uručili su prigodne darove domaćini, voditelj misije fra Eduard Sokol i predsjednica Župnog vijeća Anica Krstanović. Nadbiskup je dobio na dar raspelo ranjenog Isusa iz Vukovara kao zahvalu za dolazak na krunicu i njegovu poslanu poruku na susret Hrvatske katoliče mladeži koji je ove godine održan u Vukovaru.

Dobroj organizaciji ovogodišnje jubilarne 10. Internacionalne krunice pridonijela je i ovoga puta Anica Krstanović. Svoj značajan doprinos u pripremi krunice dali su: Ivana i Nevenka Kalajica, Stefanija Antolović Crnec i njena djeca, Draska Perić, Mijo i Dijana Marić, Janja Kovačević, Tanja Kasalo, Josipa i Irena Žuljevic i drugi. Velika je zahvala iz Misije upućena i svima, koji su donijeli kolače, kojima su se nakon krunice okrijepili sudionici tog molitvenog susreta, na kojem se okupilo više od 300 osoba. 

09.10.2017.

Foto: fra Zvonko Tolić

FOTOGALERIJA Hrvatski vjernici Stuttgarta proslavili Gospu velikog hrvatskog krsnog zavjeta

25.09.2018.

Vjernici su se oprostili od fra Mije, koji odlazi na novu službu dušobrižnika u Berlin. Više>

TIROLSKI MARIASTEIN Godišnje hodočašće Hrvata

24.09.2018.

Tradicionalno, već 31 godinu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi