NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2017
tekst
tekst

Hrvati iz Južne Amerike

SUSRET HRVATA JUŽNE AMERIKE Očekuje se velik broj sudionika iz Argentine, Bolivije, Ekvadora, Perua, Kolumbije, Paragvaja...

Od 27. do 29. listopada u Santiago de Chileu.

Autor: CroExpress

Od 27. do 29. listopada 2017.godine u gradu Santiago de Chileu održat će se Susret hrvatske dijaspore u Južnoj Americi. Bit će to treće takvo okupljanje Hrvata iz zemalja ovog kontinenta.

Ideja za približavanjem i okupljanjem hrvatskih zajednica i njihovih potomaka raspršenih po Čileu, Boliviji, Ekvadoru i Peruu potekla je krajem veljače 2015.godine inicijativom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Santiago de Chileu i hrvatske zajednice i njihovi predstavnici prihvatili su je s entuzijazmom. Zahvaljujući zajedničkom naporu ostvarila su se dva godišnja susreta – u Limi (Peru) i Santa Cruz de la Sierri (Bolivija) gdje su se priključile druge zajednice iz Argentine, Kolumbije i Paragvaja.

Organizatori očekuju veliki broj sudionika, kako je dogovoreno na zadnjem susretu u Santa Cruz de la Sierri u Boliviji u travnju 2016. godine.

Ovim okupljanjem potiče se proces približavanja i povezivanja hrvatskih zajednica na ovome kontinentu s ciljem stvaranja mreže suradnje, koja će utjecati na postizanje bolje povezanosti s matičnom zemljom, osnaživanje hrvatskih korijena, jezika i tradicija preko pjesme, glazbe i folklora, kao i stvaranje linije za povećanje trgovačkih odnosa među našim zemljama i sa Hrvatskom.

Zainteresirani svoje sudjelovanje mogu potvrditi na e-mail diasporacroata2017@estadiocroata.cl.

06.10.2017.

Foto: Mirko Luka Lissa Vodanović

(FOTOGALERIJA) NISU ZABORAVILI TKO SU Mnogo Hrvata u Peruu proslavilo 20 godina svoje župe

14.12.2017.

Kao što se može vidjeti iz fotografija, slavlje je bilo izvrsno posjećeno. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar