NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.10.2017
tekst
tekst

Vijesti iz Misija

BISKUP KOMARICA U SJEVERNOJ AMERICI Od Washingtona do San Francisca

Foto: IKA

Biskup Komarica svuda je vodio plodne razgovore.

Foto: IKA

Autor: CroExpress/IKA

Tijekom protekla dva tjedna banjolučki biskup Franjo Komarica boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Posjetio je gradove i nadbiskupije Washington, Boston, San Jose, San Francisco i New York u SAD te Edmonton u Kanadi. 

U Washingtonu je razgovarao s predstavnicima BK SAD, te imao susrete u Bijeloj kući, u Državnom tajništvu i na poznatom sveučilištu Georgetown koji vode isusovci. U Bostonu je razgovarao s uglednim profesorima Harwardskog sveučilišta, posjetio Nadbiskupski ordinarijat i franjevce koji vode tamošnje svetište sv. Ante Padovanskog. U San Franciscu slavio je misu za tamošnje hrvatske katolike i asistirao vjenčanju dvoje mladih rođenih u SAD čiji roditelji su porijeklom iz BiH. U hrvatskoj župi u San Joseu koju vodi fra Drago Gverić slavio je s župnom zajednicom misu i podijelio sakrament potvrde.

U kanadskom Edmontonu pohodio je središte tamošnje Hrvatske katoličke župe i zajedno sa župnikom Franjom Višatickim, svećenikom Banjolučke biskupije, slavio misu. Susreo se s predstavnikom Nadbiskupskog ordinarijata, sa župnikom Hrvatske katoličke župe iz susjednog Calgarija, vrhbosanskim svećenikom Dominom Vladićem te sa župnicima triju grkokatoličkih-ukrajinskih župa u Edmontonu, rodom iz BiH i Vojvodine.

U Hrvatskoj katoličkoj župi u New Yorku koju vode franjevci hercegovačke kustodije za SAD i Kanadu na čelu sa župnikom fra Nikolom Pašalićem, predslavio je svečano bogoslužje povodom vanjske proslave blagdana sv. Franje Asiškog. Članovi Federacije američkih Hrvata upriličili su u župnoj dvorani banket s bogatim i raznovrsnim programom na kojem su, između ostalog, prikupljani dobrovoljni prilozi za potrebe Banjolučke biskupije.

Biskup Komarica svuda je vodio plodne razgovore i bio primljen s mnogo simpatije i izraženog suosjećanja za sve što uporno čini za obespravljene članove svoje biskupije i zemlje.

04.10.2017.

Prošlogodišnji Holywin (foto: fra Zvonko Zolić)

HOLYWIN, A NE HALLOWEEN! Hrvati Stuttgarta i ove godine organiziraju kršćansko druženje umjesto poganske prakse

17.10.2017.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina. Više>

Foto: IKA

50 GODINA HRVATSKE ŽUPE U CALGARYU 'Nema veće ljubavi i većeg patriotizma nego svuda i svagdje živjeti poštenim životom'

16.10.2017.

Poslije euharistije upriličen je župni banket na kojemu je sudjelovalo 400 župljana i njihovih gostiju. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen