NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.12.2017
tekst
tekst

Vijesti iz misija

BISKUP KOMARICA U SJEVERNOJ AMERICI Od Washingtona do San Francisca

Foto: IKA

Biskup Komarica svuda je vodio plodne razgovore.

Foto: IKA

Autor: CroExpress/IKA

Tijekom protekla dva tjedna banjolučki biskup Franjo Komarica boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Posjetio je gradove i nadbiskupije Washington, Boston, San Jose, San Francisco i New York u SAD te Edmonton u Kanadi. 

U Washingtonu je razgovarao s predstavnicima BK SAD, te imao susrete u Bijeloj kući, u Državnom tajništvu i na poznatom sveučilištu Georgetown koji vode isusovci. U Bostonu je razgovarao s uglednim profesorima Harwardskog sveučilišta, posjetio Nadbiskupski ordinarijat i franjevce koji vode tamošnje svetište sv. Ante Padovanskog. U San Franciscu slavio je misu za tamošnje hrvatske katolike i asistirao vjenčanju dvoje mladih rođenih u SAD čiji roditelji su porijeklom iz BiH. U hrvatskoj župi u San Joseu koju vodi fra Drago Gverić slavio je s župnom zajednicom misu i podijelio sakrament potvrde.

U kanadskom Edmontonu pohodio je središte tamošnje Hrvatske katoličke župe i zajedno sa župnikom Franjom Višatickim, svećenikom Banjolučke biskupije, slavio misu. Susreo se s predstavnikom Nadbiskupskog ordinarijata, sa župnikom Hrvatske katoličke župe iz susjednog Calgarija, vrhbosanskim svećenikom Dominom Vladićem te sa župnicima triju grkokatoličkih-ukrajinskih župa u Edmontonu, rodom iz BiH i Vojvodine.

U Hrvatskoj katoličkoj župi u New Yorku koju vode franjevci hercegovačke kustodije za SAD i Kanadu na čelu sa župnikom fra Nikolom Pašalićem, predslavio je svečano bogoslužje povodom vanjske proslave blagdana sv. Franje Asiškog. Članovi Federacije američkih Hrvata upriličili su u župnoj dvorani banket s bogatim i raznovrsnim programom na kojem su, između ostalog, prikupljani dobrovoljni prilozi za potrebe Banjolučke biskupije.

Biskup Komarica svuda je vodio plodne razgovore i bio primljen s mnogo simpatije i izraženog suosjećanja za sve što uporno čini za obespravljene članove svoje biskupije i zemlje.

04.10.2017.

Foto: HKM Mittelbaden

DUHOVNA OBNOVA U HKM MITTELBADEN Hrvati duhovno spremni za Isusov rođendan

15.12.2017.

Sadržaj obnove se temeljio na analitičko-sintetskom prikazu tekstova Svetoga pisma obadvaju zavjeta. Više>

Foto: HKŽ Salzburg

HKŽ SALZBURG Održana Božićna proslava uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program

12.12.2017.

Proslava Hrvatske katoličke župe Salzburg i Hrvatskog centra Salzburg. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu