NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.07.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

EMOTIVAN OPROŠTAJ FRA MARINKA OD KELKHEIMA 'Uvijek ću vas nositi u svom srcu'

Foto: HKŽ Main Taunus/Hochtaunus

Uveden novi župnik.

Br. pregleda: 4274

Foto: HKŽ Main Taunus/Hochtaunus

Autor: CroExpress

Oproštajna misa dosadašnjeg župnika fra Marinka Vukmana i uvođenje novog župnika fra Ante Joje Markovića slavljena je 1. listopada u crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, javljaju na mrežnim stranicama HKŽ Main Taunus/Hochtaunus.

Svečano misno slavlje predvodio je u prvom dijelu fra Marinko, a propovijedao je delegat hrvatske inozemne pastve za Njemačku vlč. Ivica Komadina, dok je drugi dio mise s Vjerovanjem preuzeo fra Ante – kao znak preuzimanja župe. Zahvalne riječi fra Marinku kao i dobrodošlicu fra Anti uputili su Darko Baotić, predsjednik župnog vijeća, u ime cijele zajednice, Heribert Schmitt, referent za katolike drugih materinskih jezika u biskupij Limburg, dekan Klaus Waldeck i delegat vlč. Ivica Komadina.

‘Odlazim, ali uvijek ću vjernike Main-Taunus/Hochtaunusa nositi u svom srcu,’ poručio je fra Marinko svojim vjernicima u prepunoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, koji su se došli oprostiti od svojega župnika, ali ujedno i uputiti dobrodošlicu novom župniku.

‘Bile su to nezaboravne godine u kojima smo ovdje zajedno čuvali i razvijali vjersku i narodnu baštinu’, naglasio je u svom zahvalnom govoru na kraju mise. Nakon sedam godina u Kelkheimu, fra Marinko odlazi na novo mjesto dušobrižnika u najveću Hrvatsku katoličku misiju, u München, a na njegovo mjesto dolazi fra Ante Jojo Marković.

Nakon misnog slavlja nastavilo se s programom na kojemu su nastupali dječji zbor, te mali, srednji i veliki folklor, zbor mladih i plesna skupina ‘No limit’. Potom je bio zajednički ručak i druženje pod vedrim i sunčanim nebom, gdje su župljani još jednom imali prilike razgovarati sa starim ali i s novim župnikom.

Sve fotografije pogledajte
OVDJE.

02.10.2017.

Foto: Facebook/HKŽ - Traunreut

45. OBLJETNICA HKŽ TRAUNREUT Prve hrvatske župe na ulazu u Njemačku

04.07.2018.

Svečanu svetu misu predvodi biskup fra Marko Semren. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje

FOTO: 52. Tamburaški festival