NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2017
tekst
tekst

Vijesti iz misija

EMOTIVAN OPROŠTAJ FRA MARINKA OD KELKHEIMA 'Uvijek ću vas nositi u svom srcu'

Foto: HKŽ Main Taunus/Hochtaunus

Uveden novi župnik.

Br. pregleda: 3512

Foto: HKŽ Main Taunus/Hochtaunus

Autor: CroExpress

Oproštajna misa dosadašnjeg župnika fra Marinka Vukmana i uvođenje novog župnika fra Ante Joje Markovića slavljena je 1. listopada u crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, javljaju na mrežnim stranicama HKŽ Main Taunus/Hochtaunus.

Svečano misno slavlje predvodio je u prvom dijelu fra Marinko, a propovijedao je delegat hrvatske inozemne pastve za Njemačku vlč. Ivica Komadina, dok je drugi dio mise s Vjerovanjem preuzeo fra Ante – kao znak preuzimanja župe. Zahvalne riječi fra Marinku kao i dobrodošlicu fra Anti uputili su Darko Baotić, predsjednik župnog vijeća, u ime cijele zajednice, Heribert Schmitt, referent za katolike drugih materinskih jezika u biskupij Limburg, dekan Klaus Waldeck i delegat vlč. Ivica Komadina.

‘Odlazim, ali uvijek ću vjernike Main-Taunus/Hochtaunusa nositi u svom srcu,’ poručio je fra Marinko svojim vjernicima u prepunoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, koji su se došli oprostiti od svojega župnika, ali ujedno i uputiti dobrodošlicu novom župniku.

‘Bile su to nezaboravne godine u kojima smo ovdje zajedno čuvali i razvijali vjersku i narodnu baštinu’, naglasio je u svom zahvalnom govoru na kraju mise. Nakon sedam godina u Kelkheimu, fra Marinko odlazi na novo mjesto dušobrižnika u najveću Hrvatsku katoličku misiju, u München, a na njegovo mjesto dolazi fra Ante Jojo Marković.

Nakon misnog slavlja nastavilo se s programom na kojemu su nastupali dječji zbor, te mali, srednji i veliki folklor, zbor mladih i plesna skupina ‘No limit’. Potom je bio zajednički ručak i druženje pod vedrim i sunčanim nebom, gdje su župljani još jednom imali prilike razgovarati sa starim ali i s novim župnikom.

Sve fotografije pogledajte
OVDJE.

02.10.2017.

Foto: HKŽ Salzburg

HKŽ SALZBURG Održana Božićna proslava uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program

12.12.2017.

Proslava Hrvatske katoličke župe Salzburg i Hrvatskog centra Salzburg. Više>

Foto: IKA

DAN HKM HAMBURG Proslavili 48 godina postojanja

07.12.2017.

Potaknuo Hrvate u Hamburgu da budu svjetlo u gradu u kojem se sada nalaze. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar