NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

POLICIJA TRAŽI LUDOG TROVAČA Upozorili građane Njemačke na što da paze kad kupuju hranu

Foto: Polizei Konstanz/CroExpress

Počinitelja se traži i u inozemstvu, osobito u Austriji i Švicarskoj.

Br. pregleda: 7327

Foto: Polizei Konstanz/CroExpress

Autor: CroExpress

Kad kupujete hranu obavezno vodite računa o oštećenju ambalaže ili nedostatku vakuuma kod otvaranja staklenki. Poklopac staklenke obično je okrenut prema unutra, a kad se staklenka otvori čuje se zvuk. Ako pronađete sumnjive proizvode kod kupovanja, obavezno odmah obavijestite osoblje trgovine – ovim je riječima policija Baden-Württemberga upozorila svoje građane zbog jučer objavljene informacije da ucjenjivač traži milijune eura da ne bi trovao hranu u njemačkim trgovinama i njihovim inozemnim poslovnicama.

Policija je do petka ujutro primila čak 650 poziva na broj 0049 (0) 7531 995 3434 vezano uz prijetnju, uključujući i konkretne informacije o mogućem počinitelju. Mnogi građani su zvali da se informiraju o prijetnji. Evaluacija poziva je u tijeku, a okupljena je i posebna komisija s oko 220 istražitelja koji će se baviti ovom opasnom situacijom. Počinitelja se traži i u inozemstvu, osobito u Austriji i Švicarskoj.

Podsjetimo, policija je u Friedrischshafenu pronašla pet otrovanih bočica dječje hrane sredinom ovog mjeseca, a veliki trgovački lanci zaprimili su ucjenjivačke e-mailove u kojima se traži isplata višemilijunskog iznosa kako se to ne bi ponovilo. U bočicama je bio etilen glikol, koji je otrovan za ljude.


29.09.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice