NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.02.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) NIKOME NIJE BILO SVEJEDNO Köln se 'izvukao' iz opsade navijača Crvene Zvezde

Youtube screenshot

Nekoliko sati prije početka utakmice na Rudolfplatzu je došlo do tučnjave navijača.

Br. pregleda: 3803

Youtube screenshot

Autor: Hina/CroExpress

Više od 100 navijača Crvene zvezde i Kölna privedeno je jučer u Kölnu zbog izazivanja nereda uoči i nakon utakmice 2. kola H skupine Europske lige između Kolna i beogradskog kluba. 

Nekoliko sati prije početka utakmice na Rudolfplatzu je došlo do tučnjave navijača u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba. Srećom, policija je brzo reagirala i spriječila je veće incidente. Njemački mediji navode kako je privedeno 30-tak osoba, većinom gostujućih navijača. Još u srijedu uvečer je privedeno osam navijača Crvene zvezde.

U noći sa četvrtka na petak policija je sprječavala masovni sukob tridesetak osoba, pri čemu su četiri policajca ozlijeđena. Ukupno je tijekom noći uhićeno 75 osoba. 

Köln je od srijede uvečer bio pod opsadom policije koja je angažirala 2,300 policajaca, a za red na stadionu brinulo se više od 700 redara. Iznad središta grada letjeli su policijski helikopteri, a spremni su bili i vodeni topovi.

Zbog straha od mogućih izgreda dio ugostitelja je zatvorio svoje objekte, a dio škola i fakulteta je u četvrtak radio skraćeno. Policija i gradske vlasti apelirali su su na građane do zaobilaze strogi centar grada.

‘Nasilje nogometnih navijača u Srbiji od 90-tih godina ima dugu i tužnu tradiciju, još u vrijeme preminulog autokrata Slobodana Miloševića,’ pisali su njemački mediji.

A što se nogometa tiče - Zvezda je pobijedila sa 1-0.

29.09.2017.


Youtube snimka zaslona

(VIDEO) NOVI TERORISTIČKI NAPAD Ubijeno pet ljudi na izlazu iz crkve, snimka pokazuje kako je islamist krenuo u krvavi pohod

19.02.2018.

Napad se dogodio u nedjelju popodne, a završio je smrću napadača koji je ustrijeljen. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu