NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.07.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

HKM WUPPERTAL Oprostio se fra Ante, u službu uveden fra Marko

Foto: IKA

Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Br. pregleda: 1004

Foto: IKA

Autor: IKA/CroExpress

Na svečanom misnom slavlju u crkvi Presvetoga Srca Isusova u nedjelju 24. rujna oprostio se dosadašnji voditelj Hrvatske katoličke misije Wuppertal fra Ante Marković, a u službu novog voditelja misije uveden je fra Marko Domazet-Lošo.

Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Misno slavlje predvodio je fra Marko u zajedništvu s fra Antom i delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Na misnom slavlju bio je i biskupski vikar za internacionalno katoličko dušobrižništvo Nadbiskupije Köln mons. Markus Hofmann.

Prigodnu riječ na početku je uputio fra Ante koji je u toj misiji djelovao godinu dana, od 2016. Zahvalio je svima na suradnji, rekavši kako će svoju svećeničku službu ubuduće obnašati u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus nedaleko Frankfurta na Majni. Homiliju je uputio delegat vlč. Komadina koji je rekao kako nedjeljno evanđelje tumači što znači djelovati u Božjem vinogradu.

‘Sve što posjedujemo, sve je Božje djelo, a Isus na više mjesta i načina govori o kraljevstvu Božjem. Kraljevstvo Božje je nešto lijepo i sveto, nešto drukčije od onoga što ovaj svijet posjeduje, a ono se već ostvaruje', rekao je. Istaknuo je ‘da nas Bog neprestano poziva da djelujemo na širenja kraljevstva Božjeg, kako bismo nastojali oko dobra u svom životu i svojoj vjerničkoj zajednici'.

Fra Marko je početo molitvu Vjerovanja, koju su potom nastavili svi vjernici. Mons. Hofmann je pročitao pisma nadbiskupa Kölna kardinala Rainera Marije Woelkija upućena fra Anti i fra Marku. Fra Anti je zahvalio na dosadašnjem djelovanju u toj hrvatskoj katoličkoj misiji, a fra Marku poželio Božji blagoslov u budućem djelovanju. Također je prigodnu riječ fra Anti, fra Marku i okupljenoj zajednici uputio i u svoje osobno ime.

Prigodnu riječ uputio je i delegat Komadina koji je fra Anti uputio zahvalu uime Hrvatskoga dušobrižničkoga ureda i svih hrvatskih svećenika i pastoralnih suradnica i suradnika koji djeluju u hrvatskom dušobrižništvu u Njemačkoj i u svoje osobno ime, a fra Marku poželio svako dobro na početku nove službe. Na kraju je fra Marko zahvalio svima te je istaknuo kako je važna molitva za svećenike te se preporučio u molitve vjernika. Ujedno je zahvalio fra Anti na svemu što je učinio za tu misiju.

Misno slavlje pjesmom je animirao misijski zbor pod vodstvom i oguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Marka Peulića i pod ravnanjem Snježane Peulić.  

26.09.2017.

Foto: Facebook/HKŽ - Traunreut

45. OBLJETNICA HKŽ TRAUNREUT Prve hrvatske župe na ulazu u Njemačku

04.07.2018.

Svečanu svetu misu predvodi biskup fra Marko Semren. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje

FOTO: 52. Tamburaški festival