NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2017
tekst
tekst

Vijesti iz misija

HKM WUPPERTAL Oprostio se fra Ante, u službu uveden fra Marko

Foto: IKA

Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Foto: IKA

Autor: IKA/CroExpress

Na svečanom misnom slavlju u crkvi Presvetoga Srca Isusova u nedjelju 24. rujna oprostio se dosadašnji voditelj Hrvatske katoličke misije Wuppertal fra Ante Marković, a u službu novog voditelja misije uveden je fra Marko Domazet-Lošo.

Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Misno slavlje predvodio je fra Marko u zajedništvu s fra Antom i delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Na misnom slavlju bio je i biskupski vikar za internacionalno katoličko dušobrižništvo Nadbiskupije Köln mons. Markus Hofmann.

Prigodnu riječ na početku je uputio fra Ante koji je u toj misiji djelovao godinu dana, od 2016. Zahvalio je svima na suradnji, rekavši kako će svoju svećeničku službu ubuduće obnašati u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus nedaleko Frankfurta na Majni. Homiliju je uputio delegat vlč. Komadina koji je rekao kako nedjeljno evanđelje tumači što znači djelovati u Božjem vinogradu.

‘Sve što posjedujemo, sve je Božje djelo, a Isus na više mjesta i načina govori o kraljevstvu Božjem. Kraljevstvo Božje je nešto lijepo i sveto, nešto drukčije od onoga što ovaj svijet posjeduje, a ono se već ostvaruje', rekao je. Istaknuo je ‘da nas Bog neprestano poziva da djelujemo na širenja kraljevstva Božjeg, kako bismo nastojali oko dobra u svom životu i svojoj vjerničkoj zajednici'.

Fra Marko je početo molitvu Vjerovanja, koju su potom nastavili svi vjernici. Mons. Hofmann je pročitao pisma nadbiskupa Kölna kardinala Rainera Marije Woelkija upućena fra Anti i fra Marku. Fra Anti je zahvalio na dosadašnjem djelovanju u toj hrvatskoj katoličkoj misiji, a fra Marku poželio Božji blagoslov u budućem djelovanju. Također je prigodnu riječ fra Anti, fra Marku i okupljenoj zajednici uputio i u svoje osobno ime.

Prigodnu riječ uputio je i delegat Komadina koji je fra Anti uputio zahvalu uime Hrvatskoga dušobrižničkoga ureda i svih hrvatskih svećenika i pastoralnih suradnica i suradnika koji djeluju u hrvatskom dušobrižništvu u Njemačkoj i u svoje osobno ime, a fra Marku poželio svako dobro na početku nove službe. Na kraju je fra Marko zahvalio svima te je istaknuo kako je važna molitva za svećenike te se preporučio u molitve vjernika. Ujedno je zahvalio fra Anti na svemu što je učinio za tu misiju.

Misno slavlje pjesmom je animirao misijski zbor pod vodstvom i oguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Marka Peulića i pod ravnanjem Snježane Peulić.  

26.09.2017.

Foto: HKŽ Salzburg

HKŽ SALZBURG Održana Božićna proslava uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program

12.12.2017.

Proslava Hrvatske katoličke župe Salzburg i Hrvatskog centra Salzburg. Više>

Foto: IKA

DAN HKM HAMBURG Proslavili 48 godina postojanja

07.12.2017.

Potaknuo Hrvate u Hamburgu da budu svjetlo u gradu u kojem se sada nalaze. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar