NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.10.2017
tekst
tekst

Poslovne Vijesti

AKCIJA U BEČU Na Am Hofu tražila se kapljica više hrvatskih vina

Foto: HGK

Vina Croatia – vina mosaica doživjela uspjeh na austrijskom predstavljanju.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

Stotine građana Beča ovoga su vikenda šetajući centrom Beča zastale da bi okusile hrvatska vina i uživale u hrvatskim delicijama. U sklopu promocije brenda Vina Croatia - vina mosaica na trgu Am Hofu predstavilo se ovog vikenda 12 vinara iz četiri vinske regije.


Ugledni austrijski gospodarstvenik i lobist Walter Götz s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem; Izvor: HGK.

‘Da su Austrijanci vrsni poznavatelji vina poznata je činjenica pa je ovaj izazov bio veći. Naši vinari zaslužuju vjetar u leđa, a ujedinjenost pod istim brendom olakšava probitak na ovako zahtjevna tržišta, zbog toga smo i osmislili brend Vina Croatia – vina mosaica pod kojim okupljamo domaće vinare i pomažemo im u zajedničkom nastupu na vanjskim tržištima. Cilj brenda je osvojiti nova tržišta te učiniti Vina Croatia – vina mosaica učinkovitim amabasadorom novog nacionalnog vinskog identiteta’, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović, dodavši kako je Austrija važno tržište jer nam je jedno od najjačih trgovinskih partnera, ali i zemlja odakle dolazi velik broj turista.

Da Austrijanci sve više žele piti upravo hrvatska vina dokaz je i porast izvoza vina u Austriju. Izvoz je u prvih pet mjeseci 2017. iznosio je 718.542 eura, što je gotovo doseglo cjelokupan izvoz prethodne godine.

‘Bilo je teško u početku jer nas nisu prepoznavali kao vinsku zemlju, no sada smo već na dobrom putu da budemo među najboljim uvoznim vinima u Austriji. Kvaliteta je na našoj strani, turistička smo zemlja i sve to trebamo iskoristi. Ova manifestacija vjetar je u leđa i uvertira za buduće nastupe u Austriji. Reakcije Austrijanaca su pzitivne i to je najbitnije’, rekao je Ivo Peršinović, jedan od izlagača na Am Hofu.


Ivo Peršinović, austrijski zastupnik vinarije Kozlović; Izvor: HGK.

Cilj projekta bio je građanima Austrije pokazati sve potencijale hrvatskoga vina. Uz manifestaciju na poznatom trgu Am Hofu, pod vodstvom nagrađivanog sommeliera Suvada Zlatića održan je 'masterclass' za sve vrsne poznavatelje i ljubitelje vina. S obzirom na rezulate i posjećenost ove akcije, HGK planira hrvatska vina dovesti na ulice i drugih europskih metropola, osobito u onim zemljama iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista.

Svoja vina i hranu na Am Hofu promoviralu su Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak, Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.

25.09.2017.

Foto: Pixabay.com

SLAVONIJA PREDSTAVLJENA U MÜNCHENU Poticaj njemačkim turoperatorima da povedu turiste u Đakovo, Osijek, Vukovar...

18.10.2017.

Enogastronomsku ponudu predstavili su Šokci u izvornoj muškoj narodnoj nošnji. Više>

Foto: HGK

KUPUJMO HRVATSKO 'Ne želimo da u inozemstvo odlazi hrast, već namještaj'

16.10.2017.

Hrvatska je jaka koliko je jako njezino gospodarstvo. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

KAKO RAZVITI STRATEGIJU IZVRSNOSTI? Dođite na tribinu i doznajte!

12.10.2017.

Strategija izvrsnosti izbor je i razvoj najboljeg mogućeg načina poslovanja. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen