NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

BiH

TURSKI UNUTRAŠNJI SUKOB 'PRENESEN' U BIH Erdoganov zamjenik pozvao građane da bojkotiraju Gulenove škole

Foto: Tasnim News Agency

Cavusoglui je u posjeti BiH.

Foto: Tasnim News Agency

Autor: Hina/CroExpress

Zamjenik premijera Turske Hakan Cavusoglu pozvao je građane BiH da bojkotiraju školske institucije koje je u toj zemlji utemeljio Fethullah Gulen, kojega su turske vlasti optužile za pokušaj državnog udara, a njegovu organizaciju FETO ocijenile terorističkom zbog čega je uhićeno na tisuće njegovih sljedbenika u Turskoj.

Kako su u nedjelju prenijeli mediji u BiH, Cavusoglu, koji je u posjeti BiH, uputio je apel napose roditeljima učenika da ne dopuste jačanje FETO pokreta u ovoj zemlji.

‘Ako pošaljete djecu u njihove škole shvatit ćete u jednom trenutku da ste ih izgubili, ali će tada biti već odveć kasno. Pravi prijatelj vam govori iskreno, govori vam i ono što ne želite čuti. Mi smo doživjeli tegobe, nemojte i vi’, rekao je zamjenik turskog premijera u izjavi za medije.

Pri tome je naveo kako obrazovne institucije u vlasništvu Fethullaha Gulena obrazuju ‘djecu na takav način da postaju ubojice koje su spremne udariti na vlastiti narod, na državu, pa čak i na svoje bližnje’.

Zamjenik turskog premijera upozorio je kako je FETO otvorio škole u mnogim zemljama izražavajući sumnju da ova organizacija ima zaštitnike.

‘Primjera radi, njihov vođa Fethullah Gulen bez smetnje boravi u Americi, mnogi drugi članovi ove organizacije dobro su prihvaćeni u brojnim europskim zemljama’, rekao je Cavusoglu.

U Bosni i Hercegovini je otvoreno devet obrazovnih institucija osnovnih škola i fakulteta s novcem koji je osiguran iz zaklade Fethullaha Gulena, a turske vlasti stalno vrše pritiske da im se zabrani rad. Jedno od sveučilišta Burch je u međuvremenu promijenilo vlasnika kako bi moglo nastaviti raditi.

25.09.2017.

Foto: Hina

'DO KRAJA GODINE TELEVIZIJA HERCEG BOSNE' Čović obećaje RTV kanal na hrvatskom

25.09.2018.

Završen je projekt kupovine radio i televizije KISS. Više>

Foto: izbori.ba

SUMNJA U PRIJEVARE S s glasovanjem izvan BiH i biračke popise

19.09.2018.

150 građana prijavilo krađu identiteta. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice