NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.02.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

IZASLANSTVO KULTURNOG I SPORTSKOG DRUŠTVA CRO VIENNA Predstavilo svoj plodonosni rad Državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Uzorito i najbolje sportsko društvo Hrvata u izvandomovinstvu jedino radi s čak 10 selekcija podmlatka.

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Autor: Željko Batarilo

U utorak 19. rujna, u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održan je sastanak državnog tajnika Zvonka Milasa s izaslanstvom Kulturnog i sportskog društva Cro Vienna.

U odličnom ozračju predstavnici kluba upoznali su državnog tajnika Zvonka Milasa s jedanaestogodišnjom plodonosnom povijesti kluba koji, iako mlad, postiže zavidne rezultate na mnogim poljima, a posebice je istaknuto kako jedino Cro Vienna od svih hrvatskih klubova u izvandomovinstvu radi i aktivno se uljučilo s djecom u nacionalni nogometni savez. Preko 200 djece organizirano je u svim dobnim selekcijama od početnika pa do juniora od 18 godina, a tu su još i seniori te njihova pričuva.

- Čestitam vam na sjajnom radu jer vi ste doista primjer sjajne integracije, ujedno prenosite hrvatsko ime noseći plemeniti naziv kluba, prepoznatljive dresove, njegujete naš cjelokupni identitet, ali ste sjajno uklopljeni kao klub migrantske pozadine u austrijsko društvo. Doista ono što činite s djecom u raznim selekcijama još je i daleko više od samoga sporta – naglasio je državni tajnik Milas. 

Državni je ured upoznao izaslanstvo Cro Vienne s programima i projektima Ureda koji se odnose na moguću financijsku potporu, a također će Ured posredovati i kod ostvarenja kontakata s Hrvatskim nogometnim savezom, klubovima u Hrvatskoj i sl. 

Zahvaljujući na prijemu i vjerujući u daljnju plodonosnu suradnju, Andrija Bubalović, sportski direktor i utemeljitelj kluba, zaključio je kako se rad kluba uglavnom financira iz članarine i dobrovoljnih priloga pokrovitelja i članova Uprave, a sve s plemenitim ciljem da mladež sklonimo s ulice, iz kafića i ispred računala te da se živim zdravim i kvalitetnijim životom.

22.09.2017.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

PRESUDA NJEMAČKOG SUDA Hrvatica ima pravo na Hartz IV i nakon godinu dana unatoč tome što je radila 'samo' Au-pair posao

22.02.2018.

Riječ je o poslovima gdje osoba živi s obitelji i pomaže im s djecom ili kućanskim poslovima u zamjenu za stan, hranu, džeparac... Više>

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

HRVATI U SLOVENIJI Žive tamo stoljećima, ali ne priznaje im se nikakav status

21.02.2018.

U ponedjeljak održana 1. sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina