NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.10.2017
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

IZASLANSTVO KULTURNOG I SPORTSKOG DRUŠTVA CRO VIENNA Predstavilo svoj plodonosni rad Državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Uzorito i najbolje sportsko društvo Hrvata u izvandomovinstvu jedino radi s čak 10 selekcija podmlatka.

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Autor: Željko Batarilo

U utorak 19. rujna, u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održan je sastanak državnog tajnika Zvonka Milasa s izaslanstvom Kulturnog i sportskog društva Cro Vienna.

U odličnom ozračju predstavnici kluba upoznali su državnog tajnika Zvonka Milasa s jedanaestogodišnjom plodonosnom povijesti kluba koji, iako mlad, postiže zavidne rezultate na mnogim poljima, a posebice je istaknuto kako jedino Cro Vienna od svih hrvatskih klubova u izvandomovinstvu radi i aktivno se uljučilo s djecom u nacionalni nogometni savez. Preko 200 djece organizirano je u svim dobnim selekcijama od početnika pa do juniora od 18 godina, a tu su još i seniori te njihova pričuva.

- Čestitam vam na sjajnom radu jer vi ste doista primjer sjajne integracije, ujedno prenosite hrvatsko ime noseći plemeniti naziv kluba, prepoznatljive dresove, njegujete naš cjelokupni identitet, ali ste sjajno uklopljeni kao klub migrantske pozadine u austrijsko društvo. Doista ono što činite s djecom u raznim selekcijama još je i daleko više od samoga sporta – naglasio je državni tajnik Milas. 

Državni je ured upoznao izaslanstvo Cro Vienne s programima i projektima Ureda koji se odnose na moguću financijsku potporu, a također će Ured posredovati i kod ostvarenja kontakata s Hrvatskim nogometnim savezom, klubovima u Hrvatskoj i sl. 

Zahvaljujući na prijemu i vjerujući u daljnju plodonosnu suradnju, Andrija Bubalović, sportski direktor i utemeljitelj kluba, zaključio je kako se rad kluba uglavnom financira iz članarine i dobrovoljnih priloga pokrovitelja i članova Uprave, a sve s plemenitim ciljem da mladež sklonimo s ulice, iz kafića i ispred računala te da se živim zdravim i kvalitetnijim životom.

22.09.2017.

Foto: ÖVP

NARODNJACI POBJEDNICI IZBORA U AUSTRIJI 'Ovo je prava prilika za promjene u našoj zemlji'

16.10.2017.

Slijedi dosad vladajuća Socijaldemokratska stranka Austrije (SPÖ) s 26,8 posto. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen