NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.07.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) OTIĆI U IRSKU, NJEMAČKU ILI ŠVEDSKU? Ili ostati u Hrvatskoj? Evo što je odlučio ovaj trojac iz Slavonije

Foto: Lupahor

Poduzetnička ideja.

Br. pregleda: 4524

Foto: Lupahor

Autor: Z.S.

Slavonski trojac Martina Lucić, Jasmin Pavlović i Goran Horvat, za razliku od mnogih svojih sugrađana, svoju su sreću odlučili pokušati izgraditi u Hrvatskoj. Oni su upravo pokrenuli kampanju kojom pokušavaju prikupiti sredstva za svoj poduzetnički projekt proizvodnje craft piva. Ali ne običnog...

Lupahor


Cijela priča započela je u pivnici Martinim pitanjem: 'Zašto ne bismo napravili svoje craft pivo?' Prvobitna ideja bila je kuhanje piva za osobne potrebe. Ali uskoro se javila i pomisao o poduzetničkom projektu. Nazvali su ga Lupahor i krenuli u akciju.

Nakon kušanja brojnih craft piva, shvatili su da svatko od njih troje na svakom pivu želi nešto promijeniti. Netko voli jače i gorče pivo, netko slabije i aromatičnije. Na pamet im je pala originalna ideja – zašto ne bi svaki njihov klijent mogao prilagoditi pivo svom ukusu? Shvatili su da to mogu postići personalizacijom komponenti najznačajnijih za okus piva. Primjerice, povećavanjem ili smanjivanjem gorčine piva ovisno o količini hmelja koji će dodati u pivo. Stoga su osmislili web aplikaciju koja omogućuje personalizaciju piva odabirom jačina željenih aroma. Svatko od nas, dakle, može putem njihove web aplikacije napraviti pivo prema svom ukusu i naručiti si ga poštom.Ako naručite svoje pivo, morat ćete, naravno, čekati da ga Lupahor proizvede. Proces traje dva do četiri tjedna, a na njihovoj aplikaciji moći ćete pratiti u kojoj je fazi proizvodnja vašeg piva.

Da bi došli do okusa koji vjeruju da će vas oduševiti puno su piva probali pa prolili. I na kraju se odlučili za tri piva – Mamurni bećar, pivo s dodatkom rakije (samo za odvažne, kažu!), Ledena snaša, pivo s aromom borovine i cvjetnih okusa te Red hot, pivo s dodatkom ljutih papričica.

Trebaju početni kapital

No, kako kažu, vrlo su brzo došli pred zid surove realnosti. Svoju priliku za početni kapital vide u tzv. crowdfunding kampanji, odnosno financiranju njihovog projekta od strane zainteresirane javnosti.

'Bez vas i vaše potpore čeka nas gotovo nemoguć put ka realizaciji naših ideja. Dakako, ne samo da ćete tri mlade osobe usrećiti i pružiti im priliku za uspjeh, već ćemo zajedno stvoriti neke nove prilike u Hrvatskoj te motivirati brojne druge osobe', kažu u Lupahoru.

Ako im želite pomoći da ostvare svoj san, financijski im možete pomoći donacijom na Indiegogo. Ako nemate tu mogućnost, iz Lupahora vas pozivaju da podijelite ovaj članak i pomognete proširiti priču o njima.

19.09.2017.

Foto: Skyline Webcams

(FOTO) NAJJAČI SMO NAROD NA SVIJETU Na Trg bana Jelačića više ne stane ni igla!

16.07.2018.

Unatoč porazu u finalu, Hrvati su jednoglasni: Vatreni su naši prvaci! Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje

FOTO: 52. Tamburaški festival

FOTO: Fotografije navijača za CroExpress

FOTO: Kolinda Čestita