NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2017
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) OTIĆI U IRSKU, NJEMAČKU ILI ŠVEDSKU? Ili ostati u Hrvatskoj? Evo što je odlučio ovaj trojac iz Slavonije

Foto: Lupahor

Poduzetnička ideja.

Br. pregleda: 3963

Foto: Lupahor

Autor: Z.S.

Slavonski trojac Martina Lucić, Jasmin Pavlović i Goran Horvat, za razliku od mnogih svojih sugrađana, svoju su sreću odlučili pokušati izgraditi u Hrvatskoj. Oni su upravo pokrenuli kampanju kojom pokušavaju prikupiti sredstva za svoj poduzetnički projekt proizvodnje craft piva. Ali ne običnog...

Lupahor


Cijela priča započela je u pivnici Martinim pitanjem: 'Zašto ne bismo napravili svoje craft pivo?' Prvobitna ideja bila je kuhanje piva za osobne potrebe. Ali uskoro se javila i pomisao o poduzetničkom projektu. Nazvali su ga Lupahor i krenuli u akciju.

Nakon kušanja brojnih craft piva, shvatili su da svatko od njih troje na svakom pivu želi nešto promijeniti. Netko voli jače i gorče pivo, netko slabije i aromatičnije. Na pamet im je pala originalna ideja – zašto ne bi svaki njihov klijent mogao prilagoditi pivo svom ukusu? Shvatili su da to mogu postići personalizacijom komponenti najznačajnijih za okus piva. Primjerice, povećavanjem ili smanjivanjem gorčine piva ovisno o količini hmelja koji će dodati u pivo. Stoga su osmislili web aplikaciju koja omogućuje personalizaciju piva odabirom jačina željenih aroma. Svatko od nas, dakle, može putem njihove web aplikacije napraviti pivo prema svom ukusu i naručiti si ga poštom.Ako naručite svoje pivo, morat ćete, naravno, čekati da ga Lupahor proizvede. Proces traje dva do četiri tjedna, a na njihovoj aplikaciji moći ćete pratiti u kojoj je fazi proizvodnja vašeg piva.

Da bi došli do okusa koji vjeruju da će vas oduševiti puno su piva probali pa prolili. I na kraju se odlučili za tri piva – Mamurni bećar, pivo s dodatkom rakije (samo za odvažne, kažu!), Ledena snaša, pivo s aromom borovine i cvjetnih okusa te Red hot, pivo s dodatkom ljutih papričica.

Trebaju početni kapital

No, kako kažu, vrlo su brzo došli pred zid surove realnosti. Svoju priliku za početni kapital vide u tzv. crowdfunding kampanji, odnosno financiranju njihovog projekta od strane zainteresirane javnosti.

'Bez vas i vaše potpore čeka nas gotovo nemoguć put ka realizaciji naših ideja. Dakako, ne samo da ćete tri mlade osobe usrećiti i pružiti im priliku za uspjeh, već ćemo zajedno stvoriti neke nove prilike u Hrvatskoj te motivirati brojne druge osobe', kažu u Lupahoru.

Ako im želite pomoći da ostvare svoj san, financijski im možete pomoći donacijom na Indiegogo. Ako nemate tu mogućnost, iz Lupahora vas pozivaju da podijelite ovaj članak i pomognete proširiti priču o njima.

19.09.2017.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

NJEMAČKOM SUCU 'PUKAO FILM' Zatvorio imigranta na 2,5 godine: 'Dobio si krov nad glavom, a ponašaš se kao divlja zvijer'

14.12.2017.

Iako je tužitelj tražio samo 15 mjeseci uvjetno, sudac Stephan Zantke odmahnuo je glavom. Više>

Foto: Dormitio

BRAT NATANAEL IZ JERUZALEMA NAM OTKRIO 'U Svetoj Zemlji često razgovaram s Hrvatima'

14.12.2017.

Preko 17 tisuća prijavljenih imena za ovogodišnju Božićnu akciju ‘Nosim Tvoje ime u Svetoj noći u Betlehem'. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar