NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.03.2018
tekst
tekst

Sport

11 USPJEŠNIH GODINA SPORTSKOG DRUŠTVA CRO VIENNA Mnogi klubovi bogatije tradicije ne mogu se podičiti ovakvim rezultatima

Foto: Tomislav Josipović

Tri puta kao prvaci lige prelaze u veći razred natjecanja, jednom su bili viceprvaci, uvijek pri vrhu ili u sredini ljestvice.

Foto: Tomislav Josipović

Autor: Željko Batarilo

Sportsko društvo Cro Vienna osnovano je 2006. godine. Odmah se te jeseni ovaj uzoriti klub uključio u 3. Klasu Bečkog nogometnog saveza. Iako novajlija u ligi, klub je izvrsno i ozbiljno posložen te odmah u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni osvajaju prvo mjesto.

Svoju prvu sezonu u 2. Klasi klub završava na petom mjestu što je bila priprema da već sljedeće sezone, 2008./2009. postanu prvaci ostavivši drugoplasiranu momčad s osam bodova zaostatka.

Iako sljedeće 2009./2010 kao novaci u jačoj Prvoj klasi, nedostajalo je jako malo da se dvije godine uzastopce presele u veći razred. Ipak je Ottakring bio bolji i postao prvi, a Hrvati su se morali zadovoljiti drugom pozicijom u prvenstvu.

To radišnu upravu nije pokolebalo, upravo suprotno. U sezonu 2010./2011. u natjecanje se ulazi sa čak dvije vlastite momčadi u ligi, no na kraju ipak završavaju na četvrtoj poziciji.

Prvaci Prve klase postaju u jubilarnoj 2011. godini kada klub slavi pet godina postojanja pa u sezoni 2011./2012. postaju prvaci i ulaze u jaku Oberligu ostavivši drugoplasirani Ankerbrot na 23 boda zaostatka.

Oberliga se pokazala dosta zahtjevnom kako u financijskom, a još više u igračkom smislu pa prve dvije godine klubu služe za privikavanje. Prve je sezone osvojena osma pozicija, a godinu kasnije deseta što je ujedno i najslabiji plasman kluba. No, klub se brzo vratio na stare staze ustrajnog rada pa sljedeće sezone bilježe izvrsnu treću poziciju, a u sezoni 2015./2016. osvojeno je odlično četvrto mjesto. Natjecateljsku sezonu 2016./2017. klub završava na sredini ljestvice, sedmim mjestom od 14 momčadi dobre Oberlige.

Rijetko bi se koji stariji klub, puno bogatije tradicije mogao podičiti ovakvim rezultatima pa mlađahna Cro Vienna može biti zadovoljna jer igraju s klubovima u ligi od kojih neki imaju čak i stoljetni staž i postojanje. Doista, ovo društvo koje je prepoznato od mnogobrojnih sportskih institucija i djelatnika može biti ponosito jer se od samoga svoga osnutka uključila u natjecanje u organizaciji Austrijskog nogometnog saveza, što mu kao klubu migrantskog podrijetla daje još veći značaj. Kada tome dodamo da u klubu skrbe, uz seniore, za još dodatnih deset selekcija podmlatka od osam pa do osamnaest godina starosti, za više od 200 djece te da se i oni također natječu od samog početka utemeljenja kluba, tada to zauzima još veći značaj i razlog velike pohvale.

18.09.2017.

Foto: Ante Mihaljević

VELIKA POBJEDA U GRADSKOM DERBIJU 'Pala' je Germania, Croatia Bietigheim u srijedu može preuzeti prvo mjesto u Bezirksligi!

13.03.2018.

Cijela ekipa Croatie ostavila je srce na terenu, a treneri su svojim potezima nadmudrili protivnike. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku

FOTO: Korčula

FOTO: Zimska vježba MORH-a