NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.07.2018
tekst
tekst

Sport

11 USPJEŠNIH GODINA SPORTSKOG DRUŠTVA CRO VIENNA Mnogi klubovi bogatije tradicije ne mogu se podičiti ovakvim rezultatima

Foto: Tomislav Josipović

Tri puta kao prvaci lige prelaze u veći razred natjecanja, jednom su bili viceprvaci, uvijek pri vrhu ili u sredini ljestvice.

Br. pregleda: 1048

Foto: Tomislav Josipović

Autor: Željko Batarilo

Sportsko društvo Cro Vienna osnovano je 2006. godine. Odmah se te jeseni ovaj uzoriti klub uključio u 3. Klasu Bečkog nogometnog saveza. Iako novajlija u ligi, klub je izvrsno i ozbiljno posložen te odmah u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni osvajaju prvo mjesto.

Svoju prvu sezonu u 2. Klasi klub završava na petom mjestu što je bila priprema da već sljedeće sezone, 2008./2009. postanu prvaci ostavivši drugoplasiranu momčad s osam bodova zaostatka.

Iako sljedeće 2009./2010 kao novaci u jačoj Prvoj klasi, nedostajalo je jako malo da se dvije godine uzastopce presele u veći razred. Ipak je Ottakring bio bolji i postao prvi, a Hrvati su se morali zadovoljiti drugom pozicijom u prvenstvu.

To radišnu upravu nije pokolebalo, upravo suprotno. U sezonu 2010./2011. u natjecanje se ulazi sa čak dvije vlastite momčadi u ligi, no na kraju ipak završavaju na četvrtoj poziciji.

Prvaci Prve klase postaju u jubilarnoj 2011. godini kada klub slavi pet godina postojanja pa u sezoni 2011./2012. postaju prvaci i ulaze u jaku Oberligu ostavivši drugoplasirani Ankerbrot na 23 boda zaostatka.

Oberliga se pokazala dosta zahtjevnom kako u financijskom, a još više u igračkom smislu pa prve dvije godine klubu služe za privikavanje. Prve je sezone osvojena osma pozicija, a godinu kasnije deseta što je ujedno i najslabiji plasman kluba. No, klub se brzo vratio na stare staze ustrajnog rada pa sljedeće sezone bilježe izvrsnu treću poziciju, a u sezoni 2015./2016. osvojeno je odlično četvrto mjesto. Natjecateljsku sezonu 2016./2017. klub završava na sredini ljestvice, sedmim mjestom od 14 momčadi dobre Oberlige.

Rijetko bi se koji stariji klub, puno bogatije tradicije mogao podičiti ovakvim rezultatima pa mlađahna Cro Vienna može biti zadovoljna jer igraju s klubovima u ligi od kojih neki imaju čak i stoljetni staž i postojanje. Doista, ovo društvo koje je prepoznato od mnogobrojnih sportskih institucija i djelatnika može biti ponosito jer se od samoga svoga osnutka uključila u natjecanje u organizaciji Austrijskog nogometnog saveza, što mu kao klubu migrantskog podrijetla daje još veći značaj. Kada tome dodamo da u klubu skrbe, uz seniore, za još dodatnih deset selekcija podmlatka od osam pa do osamnaest godina starosti, za više od 200 djece te da se i oni također natječu od samog početka utemeljenja kluba, tada to zauzima još veći značaj i razlog velike pohvale.

18.09.2017.

Foto: Mateo Kovačić Instagram

'VATRENOM' UMRO PRIJATELJ IZ DJETINJSTVA Srebrnu medalju posvetio je njemu

16.07.2018.

Nakon što mu je u srijedu na treningu pozlilo, umro je u snu. Više>

Foto: HNS

RIJEŠENE SVE DVOJBE Ovo je postava koja će krenuti protiv Francuske

15.07.2018.

Objavljeno je to na službenom Twitteru HNS-a. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje

FOTO: 52. Tamburaški festival