NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.12.2017
tekst
tekst

Istinite priče

MATIJA TREBA NAŠU POMOĆ Mladi kreativac je do prije par mjeseci živio punim plućima, a onda je stigla teška dijagnoza

Preko noći mu se život promijenio.

Br. pregleda: 1497

Autor: CroExpress

Mladi hrvatski kreativac i predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca Matija Raos obolio je od zloćudnog tumora, zbog kojeg je završio u bolnici te mu predstoje novi ciklusi kemoterapije i brojne pretrage, koji su ga iscrpile i zdravstveno i financijski.

Kako bi mu pomogli
 njegovi su prijatelji na crowdfunding portalu Generosity.com pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za skupu terapiju liječenja. U dva dana prikupili su više od 30.000 dolara.

'Sve do srpnja ove godine Matija je bio zdrav, aktivan, vrijedan i živio je život punim plućima. A onda se gotovo preko noći njegov život promijenio. Sredinom ljeta suočio se s dijagnozom zloćudnog tumora', stoji u objavi kampanje.

Početkom svibnja pojavili su se prvi simptomi: blage probavne promjene i povremena bol koja je s vremenom postajala agresivnija. U bolnici Sveti Duh odrađena mu je biopsija, a nakon jednomjesečnih intervencija i pretraga Matija je premješten na onkološki odjel KBC Rebro, gdje su doktori dovršili pretrage i počeli provoditi terapiju.

Zbog dodatnih komplikacija s probavnim sustavom, Matija uopće ne može jesti, osim intravenozno te do daljnjega mora biti pod stalnim lječničkim nadzorom, ne može napustiti bolnicu i, nažalost, nije u mogućnosti stvarati nove prihode.

Matija je bio i voditelj inicijative Coworking Croatia te vjerojatno najglasniji pobornik ovakve vrste suradnje nezavisnih profesionalaca u Hrvatskoj. Većina ljudi koja je imala priliku upoznati ga ili surađivati s njim isticala je njegov pozitivan karakter i nesebičnost kao glavne osobine.

Uz klasično liječenje, nužna mu je i dodatna, izrazito skupa terapija. Zbog toga je Matiji u ovoj situaciji ključna podrška i prisutnost najuže obitelji.

Matija svima unaprijed zahvaljuje na pomoći, moli za mir kako bi njegov oporavak bio što uspješniji te da se sva komunikacija usmjeri na broj telefona: 091 1946 604. 

15.09.2017.

Facebook: Kristina- Kiki Terihaj

ZAGOVOR SVECA IVANA PAVLA II. 'Tešku operaciju prošla sam bez ikakve boli'

14.11.2017.

Kristina iz Slavonskog Broda posvjedočila je kako joj je zagovor sveca pomogao pri teškoj operaciji. Više>

Foto: Nismo same

PLAKAO SAM KAO DIJETE Kad su mi rekli da Sandra neće dočekati jutro

09.11.2017.

Životna priča bračnog para Lončarić. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich

FOTO: Kao nekad pred Božić 2017

FOTO: Croatia B - Riexingen

FOTO: Nikolinje Stuttgart

FOTO: Croatia Bietigheim - TSV Grühnbül

FOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu