NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.06.2018
tekst
tekst

Hrvatska

UMRO JE SLAVKO GOLDSTEIN Premijer uputio sućut obitelji

Foto: Wikipedia

Telegram sućuti obitelji uputio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Wikipedia

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Slavka Goldsteina u povodu njegove smrti u 90. godini u srijedu.

‘Poštovana obitelji, u povodu smrti gospodina Slavka Goldsteina u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze sućuti’, napisao je premijer, priopćila je Služba za odnose s javnošću.

Telegram sućuti obitelji uputio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je naveo da je Slavko Goldstein bio svjedok vremena, čovjek koji je u svim situacijama i vremenima ostajao vjeran principima slobode, tolerancije, razumijevanja i poštivanja ljudskih prava.

‘Otišao je veliki čovjek koji je svojim djelima i svojim angažmanom u kulturnom i javnom životu ostavio velik i neizbrisiv trag’, napisao je zagrebački gradonačelnik.

Slavko Goldstein rođen je 22. kolovoza 1928. u Sarajevu, a obitelj mu je podrijetlom iz Tuzle. Bio je osnivač redakcije i urednik Vjesnika u srijedu, urednik na Radio-Zagrebu, filmski scenarist, glavni urednik izdavačke kuće Stvarnost i časopisa Erasmus. Bio je jedan od potpisnika zahtjeva za ostavkom predsjednika Franje Tuđmana 1993. godine objavljenog u tom časopisu.

Objavio je i knjigu ‘1941. - godina koja se vraća’ za koju je 2007. godine dobio nagradu Kiklop za publicističko djelo godine. Bio je i predsjednik Židovske općine Zagreb, a kasnije i član židovske vjerske zajednice Beth Israel u Zagrebu. Objavio je više knjiga o hrvatskoj povijesti, bio urednikom više od 150 knjiga, a koscenarist je bio za filmove ‘Signali nad gradom’, ‘Prometej s otoka Viševice’, ‘Četvrti suputnik’ i ‘Akcija Stadion’.

14.09.2017.

Foto: Hina

MINISTAR PRAVOSUĐA LJUTIT NAKON OVRHE NAD MALIM CESAREOM 'Dijete je na silu ugurano u auto, a sudac nije bio tamo'

20.06.2018.

Bit će određenih izmjena u Pravilniku o postupanju u ovršnom postupku kada je riječ o djetetu, poručio je Bošnjaković. Više>

Foto: vlada.hr

HRVATSKA JAČA ODNOSE S AUSTRIJOM I NJEMAČKOM 'Podržavaju naš napor za ulazak u Schengen'

19.06.2018.

Plenković je boravio u petak i subotu u Poguschu i Wachauu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0