NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.07.2018
tekst
tekst

Hrvatska

DEMOKRATSKI SAVEZ SRBA: 'Premještanje ploče HOS-a je sramotan čin'

Hrvatska uživo

Žestoko napali SDSS.

Br. pregleda: 1650

Hrvatska uživo

Autor: Hina/CroExpress

Politička stranka Demokratski savez Srba ocijenila je u u petak da je premještanje spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a s pozdravom 'Za dom spremni!' iz Jasenovca u Novsku 'potpuno neprihvatljiv, sramotan čin' te pozvala predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlade te da time, kako navode, 'bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici'.

DSS smatra da je premještanje spomen-ploče protivno načelima na kojima počivaju suvremena društva. U priopćenju za javnost, koje potpisuje Glavni savjet DSS-a, navodi se da to 'zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu'. 

'Među tim građanima negdje na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti', smatra DSS.

Ocjenjuju da je sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz redova SDSS-a i drugih manjina 'izrazito ponižavajuće', ali da 'to više nikoga ne iznenađuje'.

08.09.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje

FOTO: 52. Tamburaški festival