NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.02.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SKINUTA PLOČA HOS-A U JASENOVCU Bit će premještena na novu lokaciju

Foto: Hrvatska Uživo

Cijeli je događaj prošao bez incidenata.

Br. pregleda: 1478

Foto: Hrvatska Uživo

Foto: Hrvatska Uživo

Autor: Hina/CroExpress

Spomen ploča jedanaestorici HOS-ovaca s pozdravom ‘Za dom spremni’ skinuta je u četvrtak u Jasenovcu, a predsjednik Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba Ivan Friščić najavio je da će ‘u izvornom obliku’ biti postavljena u Novskoj, te je zahvalio institucijama na pronalaženju kompromisnog rješenja.

‘Ploča je postavljena u Jasenovcu u skladu sa svim zakonskim propisima u suradnji s obiteljima poginulih braniteljima. Domovinski rat jedini je pokret kojem su pripadali. Branili su zemlju bez ideologije’, rekao je Friščić na konferenciji za novinare Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb, koji su i postavili spornu ploču, te predstavnika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

U četvrtak prijepodne HOS-ova ploča u Jasenovcu je skinuta, a neslužbeno se doznaje da će biti prebačena na lokaciju Trokut u Novskoj, gdje je spomen obilježje braniteljima, a u 14 sati tamo bi trebala biti održana komemoracija.

Ploču su skinuli radnici Novokom Novska, gradskog komunalnog poduzeća, uz policijsko osiguranje, a cijeli je događaj prošao bez incidenata.


07.09.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu