NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.11.2017
tekst
tekst

BiH

PLENKOVIĆ I MILAS U BIH Posjetit će Žepče, Tuzlu i Orašje

Foto: Hina/Edvard Šušak

Razgovori s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti.

Foto: Hina/Edvard Šušak

Autor: Hina/CroExpress

Premijer Andrej Plenković u subotu će boraviti u Bosni i Hercegovini u kojoj će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje i razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira hrvatska vlada, priopćeno je u petak iz vladine službe za odnose s javnošću.

Plenković, uz kojeg će tijekom posjeta biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Matom Zovkom, a zatim će posjetiti Katolički školski centar ‘Don Bosco’.

Premijer će u Tuzli obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra ‘Sv. Franjo’, za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i hrvatska vlada, a potom će posjetiti i školski ‘etno kutak’ Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će nazočiti svečanom otvorenju ‘22. Dana hrvatskoga filma’ čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz vlade.

02.09.2017.

RADNI POSJET Državni tajnici idu u Teslić, Žepče i Kornicu

13.11.2017.

Sastat će se s Puljićem i predstavnicima Hrvata. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Vukovar

FOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Croatia Bietigheim - Bissingen

FOTO: Izlet Croatie Hamburg u Veliku Britaniju

FOTO: 5. susret čuvara hrvatske etno baštine