NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.09.2017
tekst
tekst

Hrvati iz Australije

HRVATSKI UMJETNIK IZ AUSTRALIJE ‘Ne dirajte ploču HOS-a, platit ću i spomenik žrtvama komunizma i Domovinskog rata’

Charles Billich (foto: privatni arhiv)

Charles Billich iz Sydneya.

Br. pregleda: 1365

Charles Billich (foto: privatni arhiv)

Autor: CroExpress

Charles Billich, poznati hrvatski umjetnik iz Australije, platit će spomenik i ploču žrtvama komunizma i Domovinskog rata te je protiv skidanja sporne ploče HOS-a u Jasenovcu.

‘Ja, Charles Billich, iz Sydneya, Australija, poručujem hrvatskoj javnosti da stojim u potpori borbe protiv skidanja HOS-ove ploče te se ovim putem obraćam hrvatskim braniteljima Domovinskog rata da ću osobno platiti za spomenik i ploču žrtvama komunizma i Domovinskog rata, po mom nacrtu, samo mi nađite mjesto gdje će se spomenik i ploča moći podići', poručio je hrvatski umjetnik.

Podsjetimo, predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak kako se traži zakonski put za njezinu zamjenu i rješenje u kojemu njezin sadržaj ne bi ugrožavao ničije osjećaje.

‘Tražimo najbolji zakonski put za zamjenu ploče tj. kontekst Jasenovca staviti u korelaciju s onim što piše na ploči, uz puno poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, 11 pripadnika HOS-a koji su tamo ostavili najviše što imaju - svoje živote. Međutim, kontekst ustaškog režima u Jasenovcu i i taj slogan ne idu skupa i to je ono za što ćemo naći rješenje’, rekao je Plenković nakon sastanka užeg vodstva HDZ-a i dijela članova Vlade u središnjici HDZ-a u Zagrebu.

30.08.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, drugi dan

FOTO: Pripreme Croatie Bietigheim

FOTO: Medvedgrad

FOTO: Tvrđava Minčeta

FOTO: Proslava u Bad Cannstattu