NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.10.2017
tekst
tekst

Iseljenički info

ZA DJECU IZ HRVATSKE OBOLJELU OD MALIGNIH BOLESTI Hrvatska humanitarna noć u Švicarskoj

Pixabay: corgaasbeek

Prikupljanje sredstava za liječenje u Švicarskoj.

Pixabay: corgaasbeek

Autor: CroExpress/Matis.hr 

Djeca u Hrvatskoj, kojoj je dijagnosticirana maligna bolest, nakon liječenja u zagrebačkoj bolnici, moraju proći sedmotjedni tretman protonskog zračenja, koji se izvodi u Paul Scherrer Institutu (www.psi.ch) u Villingenu (AG), u Švicarskoj.

Iako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokriva troškove zračenja, mnogim obiteljima nemoguće je financirati dugotrajni smještaj u Švicarskoj, dnevne troškove putovanja do instituta, te ostale izdatke koje imaju tijekom boravka u Švicarskoj.

Nažalost, sve više djece iz Hrvatske mora na liječenje u Paul ScherrerInstitut a financiranje takvog liječenja mnogima predstavlja dodatnu prepreku.

Pet hrvatskih udruga u Švicarskoj odlučilo je 9. rujna organizirati zabavu u Reckensaali u Thayngenu te prikupljati donacije za roditelje bolesne djece, koji nemaju financijskih sredstava kako bi omogućili svom djetetu liječenje u Švicarskoj. Ideju za humanitarnu akciju potaknula je Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj - HHUŠ. Uz pomoć četiri udruge iz Schaffhausena - NK Dinamo Schaffhausen, hrvatskog kulturno-umjetničkog društva 'FALA', fitnes udruge 'CROFit' te udruge 'Matija Gubec' ove će se godine skupljati financijska sredstva za boravak bolesne djece u Švicarskoj.

Pozivaju se svi ljudi velikog srca da se pridruže zabavi uz glazbenu pratnju Quattro Benda iz Schaffhausena i TS 'Crveno lišće' iz Stuttgarta. Svi prihodi te večeri biti će donirani roditeljima bolesne djece .

02.08.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen