NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.06.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

REKORDNI BROJ Čak 77 polaznika iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja u školici hrvatskog jezika

Facebook: Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Četvrt stoljeća Matičine Male škole.

Br. pregleda: 1323

Facebook: Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Autor: CroExpress/Matis

Matična mala škola koja se i ove godine, već tradicionalno, održala u Novom Vinodolskom okupila je 77 polaznika, uzrasta od 9 do 16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja.

Sadržaj svih radionica Matičine Male škole na poseban je i svečan način prikazan 27. srpnja na večernjoj, završnoj priredbi u Domu Crvenog križa grada Zagreba u Hostelu Villa Rustica, čime je ujedno obilježena i 25. godišnjica ovog jedinstvenog programa u Lijepoj Našoj. 
Svečanosti su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić.

Jubilarna, 25. po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, održala se, već tradicionalno, u Novom Vinodolskom.
Temeljni cilj ovoga ljetovanja je da djeca, koja žive izvan Hrvatske u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program Škole odvijao se u Domu Crvenog križa grada Zagreba - Hostelu Villa Rustica, ove godine od 17. srpnja do 28. srpnja, a djeca su sudjelovala u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.
Bilo je tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Ovogodišnji je program okupio rekordnih 77 polaznika, uzrasta od 9 do 16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Omana, Katara, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Slovenije, Nizozemske, Francuske, Španjolske, Norveške, Kanade i Hrvatske.

28.07.2017.

DSC05186

ZAPOČELA TRODNEVNA PROSLAVA 130 godina turizma u Crikvenici

15.06.2018.

Posjetio ih i ministar turizma Gari Cappelli. Više>

GLAZBENI SPEKTAKL U CRIKVENICI Začinjen dozom nostalgije

14.06.2018.

Vratit će nas u vrijeme kada su crikveničke terase bile popularna okupljališta i podiji za ‘plesnjake’. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0

FOTO: TsV Grünbühl - NK Croatia Bietigheim 2:2

FOTO: Tijelovo u Stuttgartu

FOTO: Hodočašće u irsko nacionalno marijansko svetište Knock