NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2018
tekst
tekst

Sport

KOMUŠINA HAITERBACH OSTVARILA SAN Na klupu doveli trofejnog trenera Kurtovića

Foto: Brotnjo-sport.info

U trofejnoj karijeri Kurtović je osvojio mnoštvo medalja i trofeja.

Br. pregleda: 2826

Foto: Brotnjo-sport.info

Autor: CroExpress

Što gotovo pa zvuči kao san ostvarili su voditelji hrvatskog iseljeničkog Košarkaškog kluba Komušina Haiterbach. U svoje redove su kao glavnog trenera doveli renomiranog Borisa Kurtovića.

- Jako smo ponosni što naš proces daljnjeg razvitka možemo nastaviti s jednim od najboljih i najiskusnijih hrvatskih trenera. Nakon što smo se s već bivšim trenerom Sasom Kesselring dogovorili o povratku na teren, jasno je bilo da želimo iskusnog trenera koji bi preuzeo sportsko vodstvo i glavnu ulogu daljnjeg napretka kluba. To ne znači samo voditi našu Regionalliga momčad, koja je naravno u centru pozornosti, nego mu je zadatak i raditi s mladim i dolazećim igračima, da ih približi što više prvoj momčadi. S Borisom Kurtovićem imamo po nama perfektnu osobu za taj posao - kazao je sportski direktor Jan Rupčić.

U trofejnoj karijeri Kurtović je osvojio mnoštvo medalja i trofeja, od Hrvatske, preko Bosne i Hercegovine i Kosova pa sve do bronce sa Svjetskog prvenstva. Kurtović je najuspješnijem europskom klubu 20. stoljeća, Splitu, donio prvi naslov u samostalnoj Hrvatskoj – kup osvojen 1992. godine. Od velikih uspjeha treba istaknuti i broncu sa Svjetskog prvenstva U-19 koje se 2009. godine održalo na Novom Zelandu. Pored toga je bio pomoćni trener A-Reprezentacije Hrvatske. Vlasnika FIBA-ine licence po dobrom pamte i u Čitluku gdje je s Brotnjom od 1996. do 1998. osvojio dva prvenstva i dva kupa te ponovio isti uspjeh 2000. Nakon epizode i osvajanja prvenstva s KK Peje na Kosovu, Boris Kurtović prelazi u redove KK Širokog Brijega s kojim nastupa u tadašnjoj Good Year Ligi.

- Oduvijek me privlačio rad u Njemačkoj i sad se ukazala dobra mogućnost s ovim projektom. Ukupni paket koji me očekuje u Haiterbachu ispunjava moja očekivanja, kao i atmosfera te ljudi u klubu koje sam upoznao. Želja i odlučnost da razviju klub dalje, što su i dokazali ovog ljeta angažmanom individualnog trenera Tomislava Bubala koji je radio dva mjeseca s čitavom podmlatkom, razlozi su što sam prihvatio ponudu. U cijelom klubu vlada velika motivacija - kazao je Kurtović.

U Haiterbachu, kaže, preuzima veliku odgovornost te želi unaprijediti igru u prvoj i drugoj momčadi, ali i juniorima. Razvitku, dodaje, treba vremena pa se stvari gledaju dugoročno. O svojim trenerskim karakteristikama ne priča rado, ali zna se da je trener stare škole, što znači - rad, red i disciplina.

- Napredak u prvom redu ovisi o želji i stavu igrača, trenera te kluba. To sam prepoznao ovdje - zaključuje.


12.07.2017.

Foto: Hina/Damir Senčar

ČERVAR ZADOVOLJAN POBJEDOM 'Borimo se s onim što imamo, ali Norveška je favorit protiv nas'

19.01.2018.

Červar smatra da ovakva igra ipak neće biti dovoljna za pobjedu protiv Norveške. Više>

SA SUBOTE NA NEDJELJU Stipe Miočić brani naslov svjetskog prvaka protiv Ngannoua, evo gdje možete gledati prijenos

19.01.2018.

Stipe ove nedjelje ima priliku postati jedini teškaš koji je uspio tri puta obraniti UFC-ovu titulu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božićna drvca

FOTO: KUD Krešimir u Mostaru

FOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich