NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.07.2017
tekst
tekst

Sport

KOMUŠINA HAITERBACH OSTVARILA SAN Na klupu doveli trofejnog trenera Kurtovića

Foto: Brotnjo-sport.info

U trofejnoj karijeri Kurtović je osvojio mnoštvo medalja i trofeja.

Br. pregleda: 2088

Foto: Brotnjo-sport.info

Autor: CroExpress

Što gotovo pa zvuči kao san ostvarili su voditelji hrvatskog iseljeničkog Košarkaškog kluba Komušina Haiterbach. U svoje redove su kao glavnog trenera doveli renomiranog Borisa Kurtovića.

- Jako smo ponosni što naš proces daljnjeg razvitka možemo nastaviti s jednim od najboljih i najiskusnijih hrvatskih trenera. Nakon što smo se s već bivšim trenerom Sasom Kesselring dogovorili o povratku na teren, jasno je bilo da želimo iskusnog trenera koji bi preuzeo sportsko vodstvo i glavnu ulogu daljnjeg napretka kluba. To ne znači samo voditi našu Regionalliga momčad, koja je naravno u centru pozornosti, nego mu je zadatak i raditi s mladim i dolazećim igračima, da ih približi što više prvoj momčadi. S Borisom Kurtovićem imamo po nama perfektnu osobu za taj posao - kazao je sportski direktor Jan Rupčić.

U trofejnoj karijeri Kurtović je osvojio mnoštvo medalja i trofeja, od Hrvatske, preko Bosne i Hercegovine i Kosova pa sve do bronce sa Svjetskog prvenstva. Kurtović je najuspješnijem europskom klubu 20. stoljeća, Splitu, donio prvi naslov u samostalnoj Hrvatskoj – kup osvojen 1992. godine. Od velikih uspjeha treba istaknuti i broncu sa Svjetskog prvenstva U-19 koje se 2009. godine održalo na Novom Zelandu. Pored toga je bio pomoćni trener A-Reprezentacije Hrvatske. Vlasnika FIBA-ine licence po dobrom pamte i u Čitluku gdje je s Brotnjom od 1996. do 1998. osvojio dva prvenstva i dva kupa te ponovio isti uspjeh 2000. Nakon epizode i osvajanja prvenstva s KK Peje na Kosovu, Boris Kurtović prelazi u redove KK Širokog Brijega s kojim nastupa u tadašnjoj Good Year Ligi.

- Oduvijek me privlačio rad u Njemačkoj i sad se ukazala dobra mogućnost s ovim projektom. Ukupni paket koji me očekuje u Haiterbachu ispunjava moja očekivanja, kao i atmosfera te ljudi u klubu koje sam upoznao. Želja i odlučnost da razviju klub dalje, što su i dokazali ovog ljeta angažmanom individualnog trenera Tomislava Bubala koji je radio dva mjeseca s čitavom podmlatkom, razlozi su što sam prihvatio ponudu. U cijelom klubu vlada velika motivacija - kazao je Kurtović.

U Haiterbachu, kaže, preuzima veliku odgovornost te želi unaprijediti igru u prvoj i drugoj momčadi, ali i juniorima. Razvitku, dodaje, treba vremena pa se stvari gledaju dugoročno. O svojim trenerskim karakteristikama ne priča rado, ali zna se da je trener stare škole, što znači - rad, red i disciplina.

- Napredak u prvom redu ovisi o želji i stavu igrača, trenera te kluba. To sam prepoznao ovdje - zaključuje.


12.07.2017.

Twitter/FINA

HRVATSKI VATERPOLISTI U POLUFINALU, Zgazili Talijane, sad ih čekaju Srbi

26.07.2017.

Protiv branitelja naslova igramo u četvrtak u 22 sata. Više>

Youtube screenshot

(VIDEO) OVO SE RIJETKO VIĐA Igrač Hajduka na bizaran način spriječio vodstvo svoje momčadi

21.07.2017.

Utakmica će ostati zapamćena prema velikom broju prigoda koje su promašili splitski 'bili'. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, drugi dan

FOTO: Pripreme Croatie Bietigheim

FOTO: Medvedgrad

FOTO: Tvrđava Minčeta

FOTO: Proslava u Bad Cannstattu

FOTO: Tijelovo u Korntalu

FOTO: Sv. Ante u HKM Stuttgart

FOTO: Hamburg za Vukovar