NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.11.2017
tekst
tekst

Sport

KOMUŠINA HAITERBACH OSTVARILA SAN Na klupu doveli trofejnog trenera Kurtovića

Foto: Brotnjo-sport.info

U trofejnoj karijeri Kurtović je osvojio mnoštvo medalja i trofeja.

Br. pregleda: 2554

Foto: Brotnjo-sport.info

Autor: CroExpress

Što gotovo pa zvuči kao san ostvarili su voditelji hrvatskog iseljeničkog Košarkaškog kluba Komušina Haiterbach. U svoje redove su kao glavnog trenera doveli renomiranog Borisa Kurtovića.

- Jako smo ponosni što naš proces daljnjeg razvitka možemo nastaviti s jednim od najboljih i najiskusnijih hrvatskih trenera. Nakon što smo se s već bivšim trenerom Sasom Kesselring dogovorili o povratku na teren, jasno je bilo da želimo iskusnog trenera koji bi preuzeo sportsko vodstvo i glavnu ulogu daljnjeg napretka kluba. To ne znači samo voditi našu Regionalliga momčad, koja je naravno u centru pozornosti, nego mu je zadatak i raditi s mladim i dolazećim igračima, da ih približi što više prvoj momčadi. S Borisom Kurtovićem imamo po nama perfektnu osobu za taj posao - kazao je sportski direktor Jan Rupčić.

U trofejnoj karijeri Kurtović je osvojio mnoštvo medalja i trofeja, od Hrvatske, preko Bosne i Hercegovine i Kosova pa sve do bronce sa Svjetskog prvenstva. Kurtović je najuspješnijem europskom klubu 20. stoljeća, Splitu, donio prvi naslov u samostalnoj Hrvatskoj – kup osvojen 1992. godine. Od velikih uspjeha treba istaknuti i broncu sa Svjetskog prvenstva U-19 koje se 2009. godine održalo na Novom Zelandu. Pored toga je bio pomoćni trener A-Reprezentacije Hrvatske. Vlasnika FIBA-ine licence po dobrom pamte i u Čitluku gdje je s Brotnjom od 1996. do 1998. osvojio dva prvenstva i dva kupa te ponovio isti uspjeh 2000. Nakon epizode i osvajanja prvenstva s KK Peje na Kosovu, Boris Kurtović prelazi u redove KK Širokog Brijega s kojim nastupa u tadašnjoj Good Year Ligi.

- Oduvijek me privlačio rad u Njemačkoj i sad se ukazala dobra mogućnost s ovim projektom. Ukupni paket koji me očekuje u Haiterbachu ispunjava moja očekivanja, kao i atmosfera te ljudi u klubu koje sam upoznao. Želja i odlučnost da razviju klub dalje, što su i dokazali ovog ljeta angažmanom individualnog trenera Tomislava Bubala koji je radio dva mjeseca s čitavom podmlatkom, razlozi su što sam prihvatio ponudu. U cijelom klubu vlada velika motivacija - kazao je Kurtović.

U Haiterbachu, kaže, preuzima veliku odgovornost te želi unaprijediti igru u prvoj i drugoj momčadi, ali i juniorima. Razvitku, dodaje, treba vremena pa se stvari gledaju dugoročno. O svojim trenerskim karakteristikama ne priča rado, ali zna se da je trener stare škole, što znači - rad, red i disciplina.

- Napredak u prvom redu ovisi o želji i stavu igrača, trenera te kluba. To sam prepoznao ovdje - zaključuje.


12.07.2017.

YouTube screenshot

(VIDEO) MAESTRO Modrić zabio golčinu kakvu niste vidjeli od njegove bombe protiv Turske

22.11.2017.

Bio je to njegov prvi pogodak za Real nakon više od godinu dana. Više>

Foto: Hina/Zvonimir Kuhtić

IZBORI ZA PREDSJEDNIKA HNS-A Dario Šimić spreman: 'Hrvatski nogomet zaslužuje novi početak'

22.11.2017.

Šuker je izvijestio Izvršni odbor kako je sazvao izbornu sjednicu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar

FOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu