NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.01.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

(VELIKA FOTOGALERIJA) PREDIVNA PROSLAVA U BAD CANNSTATTU Obilježen dan zajednice i 25 godina svećeništva fra Jure Zebića

Foto: Zlatko Duzbaba

Bog hrid kameni pretvara u slap vodeni i stijenu u izvor vode.

Br. pregleda: 1908

Foto: Zlatko Duzbaba

Autor: Ivan Bošnjak

Svečanim misnim slavljem u punoj crkvi Liebfrauen u Stuttgart Bad Cannstattu u nedjelju 9. srpnja 2017. Hrvatska katolička zajednica Bad Cannstatt proslavila je dan zajednice i 25 godina svećeništva fra Jure Zebića.

Misno slavlje započelo je svečanom procesijom svećenika, ministranata i folklora. Liturgiju je predvodio voditelj zajednice fra Jure Zebić. Koncelebrirao i propovijedao je Fra Frane Milanović.

Referirajući se na moto mlade mise slavljenika 'Bog hrid kameni pretvara u slap vodeni i stijenu u izvor vode', istaknuo je kako se slavljenik u svom redovničkom životu nastojao prepustiti Bogu, da od njega učini ono najbolje; čovjeka i fratra po mjeri sv. Frane, a konkretni plodovi su ovo što vidimo danas: mlade obitelji, djeca, mladi...

U liturgijskom pjevanju su sudjelovale klape iz Stuttgarta: ženska Filiae Croatie, pod vodstvom Marije Žulj, muška Stella Maris pod vodstvom Ivana Bošnjaka i crkveni zbor zajednice. Na kraju mise predsjednica Pastoralnog vijeća Jela Turk čestitala je Fra Juri srebrni jubilej i zahvalila za dugogodišnje brižno dušobrižničko služenje u ovoj zajednici. Potom su folkloraši otpjevali dvije domoljubne pjesme.

Nakon mise je uslijedio ručak i fešta pred crkvom. Folklorne skupine misijskog KUD- a Krešimir, koje vodi Ivanka Kamenšek, otplesali su nekoliko kola uz klapske pjesme, uživali smo u ugodnom druženju. Za uspješnu i besprijekornu organizaciju oko okrepe pobrinulo se pastoralno vijeće uz svesrdnu podršku mnogih članova zajednice.

FOTOGALERIJA:

12.07.2017.

Foto: Mirko Lissa Vodanović

NAJMLAĐI HRVATSKI MISIONAR Tek mu je 28, a već brine o Hrvatima i siromašnima u glavnom gradu Perua

09.01.2018.

Vlč. Marko posjetio je 8. siječnja Nacionalni misijski ured u Zagrebu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božićna drvca

FOTO: KUD Krešimir u Mostaru

FOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu