NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.03.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

ISPROBAJTE NAJSUVREMENIJI KONCEPT LIJEČENJA U POLIKLINICI I-MED All-on-4 i All-on-6 metode za savršen osmijeh!

IMED protokol je terapija s brojnim prednostima u odnosu na klasične implanto-protetske rehabilitacije.

Br. pregleda: 1698

Autor: CroExpress

IMED PROTOKOL
je koncept liječenja za pacijente kojima nedostaju svi zubi ili kod kojih je stanje zubala jako zapušteno. Razvijen je kao rezultat 20-godišnjeg implantološkog iskustva i usavršavanja te nakon iskustva od preko 15.000 ugrađenih implantata. Objedinjuje najsuvremenije dosege u implantologiji i prilagođen je vremenu u kojem živimo. 


Glavne značajke protokola su samo jedan kirurški zahvat u općoj anesteziji i izrada fiksnih privremenih mostova na implantatima unutar 24 h od zahvata. Prije samog zahvata, ugradnja implantata se planira pomoću 3D digitalne rtg snimke te po potrebi i kompjuterski rekonstruiranog modela pacijentove čeljusti. Kao što je rečeno, operativni zahvata izvodi se u potpunoj anesteziji i u jednom aktu odradi se sva potrebna kirurgija: vađenja zubi, uklanjanje prisutnih upalnih procesa, modelacija alveolarnog grebena, ugradnja 4-6 implantata po čeljusti i regeneracija kosti ukoliko je potrebno. Za vrijeme kirurškog zahvata postave se na implantate već i protetski nastavci te se uzme otisak za izradu privremenih zuba. Nakon zahvata, za vrijeme boravka u poliklinici, pacijent je pod stalnim stručnim nadzorom. Unutar 24 h od zahvata izrade se privremeni fiksni mostovi na implantatima. U većini slučajeva postoperativni tijek prolazi odlično. Pacijenti su minimalno otečeni i obično ne osjećaju velike bolove. Oko 4 mjeseca nakon zahvata izrađuju se definitivni zubi što je procedura koja traje oko 7 dana. Konačni protetski rad je najviše moguće kvalitete i estetike, izrađuje se najsuvremenijom tehnologijom (CAD-CAM).

Za uspješnu provedbu
IMED protokola potreban je tim stručnjaka koji podrazumijeva specijalistu oralne kirurgije i protetike, polivalentnog stomatologa, anesteziologa i anesteziološkog tehničara, medicinske sestre, dentalne tehničare i pomoćno osoblje. Ukupno je barem 14 osoba uključeno u liječenje i provedbu terapije. Također, implanto-protetske terapije kojima se saniraju pacijenti u ovom protokolu su terapije s dugogodišnjim praćenjem i izuzetno visokim postotcima uspješnosti i dugotrajnosti. Dakle, radi se o predvidivom i sigurnom terapijskom modelu. Još jedna velika prednost je da gotovo da ne postoji stupanj atrofije čeljusti zbog kojeg se terapija ne bi mogla provesti. Kod izuzetno atrofičnih gornjih čeljusti koristimo implantate koji se sidre u jagodičnu kost.

Zaključno,
IMED protokol je terapija s brojnim prednostima u odnosu na klasične implanto-protetske rehabilitacije. Vrijeme terapije je maksimalno skraćeno, kiruršku fazu pacijent prođe uz minimalnu inkomodaciju i s blagim postoperativnim tegobama, a unutar 24 h od operativnog zahvata pacijentu se vraća funkcija u obliku fiksnih i vrlo funkcionalnih mostova.Poliklinika I-MED vodeća je poliklinika za stomatologiju i estetsku kirurgiju u Hrvatskoj i regiji. Zapošljava preko 40 djelatnika među kojima i specijaliste za svaku stomatološku disciplinu. Jedan od glavnih terapijskih postupaka u poliklinici je nadoknada jednog, nekoliko ili svih izgubljenih zuba implanto-protetskom terapijom. Temeljem iskustava i znanja stečenih dugogodišnjim radom razvijen je poseban koncept za sanaciju potpuno bezubih čeljusti zvan IMED protokol.
Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte:

Poliklinika IMED
Selska cesta 90A
Zagreb 10000, Hrvatska
Tel. +385 (0)1 366 8936
Fax. +385 (0)1 366 8934
info@imed.hr

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 21:00 sati
subotom: po dogovoru

04.07.2017.

Jelsa (foto: pixabay.com)

SUNČANI HVAR Ne zovu ga uzalud jednim od najljepših otoka na svijetu

16.03.2018.

Razigran i raspjevan ljeti, sunčan i tih zimi, Hvar je atraktivna destinacija tijekom cijele godine. Više>

Kamen Brela (foto: Panoramio)

BRELA Dom jednom od najprepoznatljivijih hrvatskih turističkih motiva na jednoj od najljepših europskih plaža

16.03.2018.

Zbog svog prirodnog i kulturnog bogatstva, Brela od samog početka igraju bitnu ulogu u turizmu Makarske rivijere. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Obnova u Grazu

FOTO: Hrvatska noć u Ditzingenu

FOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku