NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.11.2017
tekst
tekst

Istinite priče

OPROSTILI SMO SE S NAŠIM MILIM ANĐELOM 'Nikola, Isus te je poveo sebi, u svoj lijepi stan radosti, sreće i spasenja...!'

Foto: CroExpress

Nikola Vidak teško je stradao 2007. godine kao neizravni sudionik prometne nesreće.

Br. pregleda: 32401

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Autor: CroExpress

Na Gradskom groblju u Zaprešiću oprostili smo se u utorak od 28-godišnjeg Nikole Vidaka koji je nakon dugih deset godina patnje preminuo u srijedu, 14. lipnja.

Nikola Vidak teško je stradao 2007. godine kao neizravni sudionik prometne nesreće u Zaprešiću te se uslijed teških ozljeda mozga i brojnih operacija deset godina nalazio u stanju vigilne (budne, wach) kome. Nad njegovim uzglavljem danonoćno su bdjeli majka Katica, otac Jozo i sestra Lorena.

Svetu misu zadušnicu predvodio je velečasni Boris Jozić iz župe Sv. Petra Apostola iz Zagreba. On je nazočio i ispraćaju, zajedno sa vlč. Marinkom Golekom, župnim vikarom župe Sv. Petra Apostola u Zaprešiću. Sveta misa je služena nakon pogreba u novoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću.

Vlč. Jozić, poznavajući teško stanje obitelji, s oltara je izgovorio i uputio velike riječi utjehe roditeljima Kati i Jozi, sestri Loreni, tugujućoj rodbini, prijateljima, poznanicima i svim sugrađanima grada Zaprešića iz ulomka Isusovog oproštajnog govora na Posljednjoj večeri: 'Neka se ne uznemiruje vaše srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! U kući moga Oca ima mnogo stanova.' (Iv 14, 1-2).

- Osigurano je mjesto – 'u kući Oca' svakome od nas, svakom tko vjeruje u Gospodina Isusa Krista; siguran su put: Gospodinove riječi, njegov život, smrt i uskrsnuće. Ma što se dogodilo, beznađu nema mjesta; potrebno je samo vjerovati. Koje li radosti za sve nas, za sve koji povjeruju Isusu i odluče živjeti s njim, zapravo slijediti ga na putu istine i života... Dragi naš Nikola, Isus te je poveo danas sebi, u svoj lijepi stan radosti, sreće i spasenja...- kazao je velečasni Jozić.

Obitelj Vidak ovim putem zahvaljuje svim dobročiniteljima koji su u teškim trenucima pritekli u pomoć i pratili ih kroz sve poteškoće tijekom proteklih deset godina. Posebno se zahvaljuju voditelju župe Sv. Ivana Krstitelja i Sv. Petra Apostola u Zaprešiću, velečasnom Ivanu Frkonji i suradnicima te župnom pastoralnom vijeću za organizaciju pogreba dragog pokojnika i svima ostalima.

21.06.2017.

Facebook: Kristina- Kiki Terihaj

ZAGOVOR SVECA IVANA PAVLA II. 'Tešku operaciju prošla sam bez ikakve boli'

14.11.2017.

Kristina iz Slavonskog Broda posvjedočila je kako joj je zagovor sveca pomogao pri teškoj operaciji. Više>

Foto: Nismo same

PLAKAO SAM KAO DIJETE Kad su mi rekli da Sandra neće dočekati jutro

09.11.2017.

Životna priča bračnog para Lončarić. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar

FOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu