NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.09.2017
tekst
tekst

Istinite priče

OPROSTILI SMO SE S NAŠIM MILIM ANĐELOM 'Nikola, Isus te je poveo sebi, u svoj lijepi stan radosti, sreće i spasenja...!'

Foto: CroExpress

Nikola Vidak teško je stradao 2007. godine kao neizravni sudionik prometne nesreće.

Br. pregleda: 31985

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Autor: CroExpress

Na Gradskom groblju u Zaprešiću oprostili smo se u utorak od 28-godišnjeg Nikole Vidaka koji je nakon dugih deset godina patnje preminuo u srijedu, 14. lipnja.

Nikola Vidak teško je stradao 2007. godine kao neizravni sudionik prometne nesreće u Zaprešiću te se uslijed teških ozljeda mozga i brojnih operacija deset godina nalazio u stanju vigilne (budne, wach) kome. Nad njegovim uzglavljem danonoćno su bdjeli majka Katica, otac Jozo i sestra Lorena.

Svetu misu zadušnicu predvodio je velečasni Boris Jozić iz župe Sv. Petra Apostola iz Zagreba. On je nazočio i ispraćaju, zajedno sa vlč. Marinkom Golekom, župnim vikarom župe Sv. Petra Apostola u Zaprešiću. Sveta misa je služena nakon pogreba u novoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću.

Vlč. Jozić, poznavajući teško stanje obitelji, s oltara je izgovorio i uputio velike riječi utjehe roditeljima Kati i Jozi, sestri Loreni, tugujućoj rodbini, prijateljima, poznanicima i svim sugrađanima grada Zaprešića iz ulomka Isusovog oproštajnog govora na Posljednjoj večeri: 'Neka se ne uznemiruje vaše srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! U kući moga Oca ima mnogo stanova.' (Iv 14, 1-2).

- Osigurano je mjesto – 'u kući Oca' svakome od nas, svakom tko vjeruje u Gospodina Isusa Krista; siguran su put: Gospodinove riječi, njegov život, smrt i uskrsnuće. Ma što se dogodilo, beznađu nema mjesta; potrebno je samo vjerovati. Koje li radosti za sve nas, za sve koji povjeruju Isusu i odluče živjeti s njim, zapravo slijediti ga na putu istine i života... Dragi naš Nikola, Isus te je poveo danas sebi, u svoj lijepi stan radosti, sreće i spasenja...- kazao je velečasni Jozić.

Obitelj Vidak ovim putem zahvaljuje svim dobročiniteljima koji su u teškim trenucima pritekli u pomoć i pratili ih kroz sve poteškoće tijekom proteklih deset godina. Posebno se zahvaljuju voditelju župe Sv. Ivana Krstitelja i Sv. Petra Apostola u Zaprešiću, velečasnom Ivanu Frkonji i suradnicima te župnom pastoralnom vijeću za organizaciju pogreba dragog pokojnika i svima ostalima.

21.06.2017.

Ilustracija (foto: pixabay.com)

RUŽICA IZ MÜNCHENA 'Imam četiri domovine, neizmjerno sam zahvalna dragom Bogu'

17.07.2017.

Teško onome koji nema domovine, napisa njemački filozof Nietzsche. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, drugi dan

FOTO: Pripreme Croatie Bietigheim

FOTO: Medvedgrad

FOTO: Tvrđava Minčeta

FOTO: Proslava u Bad Cannstattu