NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.04.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

PROMETNA PROGNOZA Evo što vas očekuje na granici i hrvatskim cestama uoči i nakon Tijelova

Ilustracija (foto: Zoran Stupar)

Moguća su duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima.

Br. pregleda: 2129

Ilustracija (foto: Zoran Stupar)

Autor: CroExpress

Sa završetkom školske godine, 14. lipnja počinju praznici i odmor za mnogobrojne školarce, pa će veliki broj građana Republike Hrvatske, ali i mnogi turisti iz europskih država spojiti blagdan Tijelova s vikendom koji je pred nama.

Iako je sredina lipnja, turistička sezona već je započela, što pokazuje veliki broj turista koji se već sad odmaraju u turističkim središtima na Jadranu.

Prometna prognoza HAK-a

Jačanje prometa bit će u srijedu, 14. lipnja, tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama. U popodnevnim satima promet će jačati na važnijim cestovnim pravcima, osobito na A1 Zagreb-Split-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, te na A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u smjeru istoka i graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, na graničnim prijelazima u Istri (Kaštel i Plovanija ) te na Istarskom ipsilonu.

Zbog povremenih, ciljanih graničnih kontrola kad je pojačan promet moguća su duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Mađarskom.

Osim srijede, 14. lipnja pojačanog prometa bit će tijekom poslijepodneva u petak, 16. lipnja i tijekom subote, 17. lipnja.

U nedjelju, 18. lipnja očekuje se veći broj vozila u smjeru unutrašnjosti, a najgušći promet bit će na A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac i na Istarskom ipsilonu.

Čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…). Gužvi će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu u blizini turističkih središta na obali, te u trajektnim pristaništima i lukama.

Zbog pojačanog prometa, zastoja će biti na autocestama A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić i na A4 Goričan-Zagreb na čvoru Kraljevečki Novaki gdje se vozi suženim kolnikom.
Zatvorene su državne ceste kroz Lučko (DC1) i Posedarje (DC8 – Jadranska magistrala) te se vozi obilaznim pravcima.

14.06.2017.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

DONESEN PRIJEDLOG ODLUKE O dobitnicima studentskih stipendija za Hrvate izvan Hrvatske

20.04.2018.

Konačna odluka po okončanju postupka prigovora. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije

FOTO: Obnova u Grazu