NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.06.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PREOBRAĆENJE 'Zovem se Emina, rođena sam kraj Stuttgarta i odrasla u islamskoj vjeri, a danas sam katolička redovnica'

Emina prije 10 godina (foto: medjugorje-info.com)

Ispovijest 37-godišnje redovnice.

Br. pregleda: 19081

Emina prije 10 godina (foto: medjugorje-info.com)

Autor: CroExpress

Članak je u cijelosti preuzet s portala Međugorje info.

Nakon iskustva u Međugorju mnogi su odlučili nasljedovati Krista izabirući svećenički ili redovnički poziv. Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova i jedan od pokazatelja da je ovdje velika milost na djelu. Na naš mail pristiglo je još jedno svjedočanstvo koje je plod međugorske duhovnosti ali i svojevrsna molba onima koji se nalaze na fotografiji niže u tekstu. Fotografija je nastala na Mladifestu 2011.godine, a tema susreta je bila ‘Evo me, neka mi bude po riječi tvojoj’. Na njoj se nalaze 'pozvani'. Više u tekstu...

'Hvaljen Isus i Marija! Zovem se Emina, rođena sam 1980. godine u Njemačkoj, u blizini Stuttgarta. Otac mi je musliman i više-manje sam odrasla u islamskoj vjeri. Nekoliko godina nakon razvoda mojih roditelja, 2006. godine, doživjela sam snažno obraćenje i to na sv. Misi, sudjelujući na njoj sasvim ‘slučajno’.

Donijela sam odluku da se želim krstiti. Željela sam se dobro pripremiti za krštenje, stoga sam odlučila poći u Međugorje obaviti životnu ispovijed (!). Ondje sam naišla na fra Danka s kojim sam ugodno popričala o svojoj životnoj situaciji i on mi je tada objasnio nešto što uopće nisam znala, da se ne mogu ispovjediti prije čina krštenja jer još nisam katolkinja te da se sa sakramentom krštenja poništavaju i brišu svi moji dotadašnji grijesi.

Fra Danko se ponudio da će se pomoliti za mene. Bilo je to prvi put u mom životu da se svećenik moli za mene. Sjećam se da me je posvetio Gospi Međugorskoj. U tom trenu iz mojih očiju potekle su suze, u srcu sam osjećala duboki duboki mir, imala sam osjećaj da ću zaspati u zagrljaju (nebeske majke) dok je istovremeno predivna radost oblila moje biće.

Na kraju te divne molitve fra Danko je rekao da sam na dobrom putu i da hrabro ustrajem te da će me on pratiti svojom molitvom. Čudila sam se u početku kako nitko nije reagirao kad sam rekla da idem na životnu ispovijed u Međugorju PRIJE krštenja, ali u Međugorju sam provela tjedan dana, a danas jasno razumijem da me ondje pozvala Majka Marija kako bi moj početak novog puta u vjeri bio s njom koja će me povesti svom ljubljenom Sinu.

U Međugorje sam opet stigla 2011. godine na godišnji skup mladih ‘Mladi-fest’. Bio je to poseban doživljaj! Osupnula me mnogobrojna mladež koja se okupila u jednom tako malom, ali posebnom mjestu, sa željom da svojim srcima, molitvom i vjerom slave Boga i Njegovu Majku.

Ondje sam opet, na moju veliku radost, ‘susrela' fra Danka. Fra Danko je tada držao predavanja o redovničkim zvanjima i u jednom trenu je pozvao da iz mnoštva mladih istupe oni koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Izašlo nas je oko 120 i tu je nastala ta slika.Fra Danko je svaku večer molio za nas kao i za one koji se nisu usudili istupiti. Da skratim priču:
2014. godine pristupila sam samostanu u Belgiji kao kandidatica,
2015. postajem postulantica,
2016. imala sam redovničko oblačenje, znači primila sam habit i redovničko ime sr. Anne Sophie, i od tada sam u novicijatu.

Iz novicijata inače nije dozvoljen izlazak ali... Majka me ponovno pozvala u Međugorje, na moju veliku radost, moja poglavarica se sa tom situacijom složila tako da ću ove godine, 10 godina nakon mog prvog posjeta Međugorju, ponovno biti u mjestu Njenog mira i molitve na mladi festu.

Molim za sve osobe sa ove fotografije... molimo zajedno!'23.05.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0