NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.11.2017
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PREOBRAĆENJE 'Zovem se Emina, rođena sam kraj Stuttgarta i odrasla u islamskoj vjeri, a danas sam katolička redovnica'

Emina prije 10 godina (foto: medjugorje-info.com)

Ispovijest 37-godišnje redovnice.

Br. pregleda: 18592

Emina prije 10 godina (foto: medjugorje-info.com)

Autor: CroExpress

Članak je u cijelosti preuzet s portala Međugorje info.

Nakon iskustva u Međugorju mnogi su odlučili nasljedovati Krista izabirući svećenički ili redovnički poziv. Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova i jedan od pokazatelja da je ovdje velika milost na djelu. Na naš mail pristiglo je još jedno svjedočanstvo koje je plod međugorske duhovnosti ali i svojevrsna molba onima koji se nalaze na fotografiji niže u tekstu. Fotografija je nastala na Mladifestu 2011.godine, a tema susreta je bila ‘Evo me, neka mi bude po riječi tvojoj’. Na njoj se nalaze 'pozvani'. Više u tekstu...

'Hvaljen Isus i Marija! Zovem se Emina, rođena sam 1980. godine u Njemačkoj, u blizini Stuttgarta. Otac mi je musliman i više-manje sam odrasla u islamskoj vjeri. Nekoliko godina nakon razvoda mojih roditelja, 2006. godine, doživjela sam snažno obraćenje i to na sv. Misi, sudjelujući na njoj sasvim ‘slučajno’.

Donijela sam odluku da se želim krstiti. Željela sam se dobro pripremiti za krštenje, stoga sam odlučila poći u Međugorje obaviti životnu ispovijed (!). Ondje sam naišla na fra Danka s kojim sam ugodno popričala o svojoj životnoj situaciji i on mi je tada objasnio nešto što uopće nisam znala, da se ne mogu ispovjediti prije čina krštenja jer još nisam katolkinja te da se sa sakramentom krštenja poništavaju i brišu svi moji dotadašnji grijesi.

Fra Danko se ponudio da će se pomoliti za mene. Bilo je to prvi put u mom životu da se svećenik moli za mene. Sjećam se da me je posvetio Gospi Međugorskoj. U tom trenu iz mojih očiju potekle su suze, u srcu sam osjećala duboki duboki mir, imala sam osjećaj da ću zaspati u zagrljaju (nebeske majke) dok je istovremeno predivna radost oblila moje biće.

Na kraju te divne molitve fra Danko je rekao da sam na dobrom putu i da hrabro ustrajem te da će me on pratiti svojom molitvom. Čudila sam se u početku kako nitko nije reagirao kad sam rekla da idem na životnu ispovijed u Međugorju PRIJE krštenja, ali u Međugorju sam provela tjedan dana, a danas jasno razumijem da me ondje pozvala Majka Marija kako bi moj početak novog puta u vjeri bio s njom koja će me povesti svom ljubljenom Sinu.

U Međugorje sam opet stigla 2011. godine na godišnji skup mladih ‘Mladi-fest’. Bio je to poseban doživljaj! Osupnula me mnogobrojna mladež koja se okupila u jednom tako malom, ali posebnom mjestu, sa željom da svojim srcima, molitvom i vjerom slave Boga i Njegovu Majku.

Ondje sam opet, na moju veliku radost, ‘susrela' fra Danka. Fra Danko je tada držao predavanja o redovničkim zvanjima i u jednom trenu je pozvao da iz mnoštva mladih istupe oni koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Izašlo nas je oko 120 i tu je nastala ta slika.Fra Danko je svaku večer molio za nas kao i za one koji se nisu usudili istupiti. Da skratim priču:
2014. godine pristupila sam samostanu u Belgiji kao kandidatica,
2015. postajem postulantica,
2016. imala sam redovničko oblačenje, znači primila sam habit i redovničko ime sr. Anne Sophie, i od tada sam u novicijatu.

Iz novicijata inače nije dozvoljen izlazak ali... Majka me ponovno pozvala u Međugorje, na moju veliku radost, moja poglavarica se sa tom situacijom složila tako da ću ove godine, 10 godina nakon mog prvog posjeta Međugorju, ponovno biti u mjestu Njenog mira i molitve na mladi festu.

Molim za sve osobe sa ove fotografije... molimo zajedno!'23.05.2017.

POČINITELJI SE JOŠ UVIJEK TRAŽE Fotografija išaranog spomenika nije od prekjučer, stara je nekoliko godina

24.11.2017.

Netko je, čini se, poželio manipulirati javnošću osjetljivom na ovakva nedjela. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Sveta misa Buenos Aires

FOTO: Croatia B - Schwieberdingen

FOTO: Vukovar u Münchenu

FOTO: Vukovar

FOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu