NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.02.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

TRAGEDIJA U KANADI Neurokirurg psihopat ubio Hrvaticu i bacio je u kovčegu u rijeku

Foto: Toronto Life

Elena je u prosincu pokopana u crkvi sv. Franje.

Br. pregleda: 8596

Foto: Toronto Life

Autor: CroExpress

Elana Fric Shamji, dijete hrvatskih iseljenika, krajem prošle godine ubijena je i bačena u rijeku u kovčegu. Na njemu je još uvijek bila naljepnica s njenog posljednjeg putovanja u Hrvatsku.

Elana, koja bi ove godine proslavila 40. rođendan, je 2003. godine upoznala svog budućeg supruga, neurokirurga Mohammada Shamjia, briljantnog stručnjaka. Vjenčali su se iduće godine; uz tradicionalnu islamsku ceremoniju, vjenčali su se kasnije i u hrvatskoj crkvi sv. Franje u Windsoru, gdje je ona i krštena.

Kako piše
Toronto Life, koji donosi detaljan pregled njihovog života, Mohammad je imao problema s kontrolom bijesa. Maltretirao je suprugu, a 2005. ju je istukao nakon čega je intervenirala policija. Kažnjen je s 12 mjeseci zatvora uvjetno. Elana mu se, zajedno s djetetom, ubrzo vratila. Mislila je da će se stvari promijeniti. 2007. dobili su i drugu kćer. Ubrzo su maltretiranja opet počela. Otkrila je i da je Mohammad vara. No, 2013. dobili su i treće dijete. Tri godine kasnije razrezao joj je ruku na odmoru u Vermontu. Konačno, krajem 2016. odlučila se na razvod braka. Dala mu je papire na potpis.

Jednu večer ubrzo nakon toga majka ju je nazvala. Elana joj je rekla da mora brzo ići i da Mohammad neće napraviti ništa glupo. Te je noći nazvala 611. Vjerojatno je pokušavala utipkati 911. Iduće jutro nitko nije mogao do nje. Mohammad je rekao roditeljima da je otišla. Nisu mu povjerovali i pozvali su policiju. Došli su mu u kuću; Elanina majka radila je doručak za djecu. Mohammad je pitao ima li i za njega palačinki.

Tog popodneva policija je pronašla kovčeg s Eleninim tijelom na obali rijeke Humber. Kako je utvrđeno obdukcijom, ubijena je. Shamji je idućeg dana uhićen i sudit će mu se za ubojstvo prvog stupnja.

Elena je u prosincu pokopana u crkvi sv. Franje. 

18.05.2017.

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

POVRATAK U REPUBLIKU SRPSKU Zathjev podnijelo oko 5000 Hrvata

24.02.2018.

Održan okrugli stol u Banja Luci. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina