NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.04.2018
tekst
tekst

BiH

VIDEO BiH ministar ispričao vic o Karadžiću i Mladiću, mediji i kolege podivljali: 'Ulazi Srbin u Ameriku...'

Youtube screenshot

Sudeći po snimci Mektić je ovim vicem uspio oraspoložiti kolege iz stranke.

Br. pregleda: 4316

Youtube screenshot

Autor: Hina/CroExpress

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u nedjelju se našao na udaru medija bliskih vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ali i nevladinih organizacija te čak i Srpske demokratske stranke (SDS) čiji je član koje ga optužuju da je uvrijedio ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića i to sve zbog vica kojega je usput ispričao na sjednici stranačkog predsjedništva.

Na mrežnim stranicama pojavila se snimka na kojoj Mektić kolegama iz SDS-a u subotu u Bijeljini priča vic o Srbinu koji ulazi u SAD.

Američki policajac pita ga ‘Syria?’ na što Srbin odgovara ‘No Syria, Serbia’. I tako dva puta. Kako je američki policajac i dalje sumnjičav Srbin mu pokušava pojasniti rječima: ‘Srbija, Novak Đoković, Vlade Divac’. ‘O, Serbia’, kaže policajac i dodaje: ‘Radovan Karadžić, Ratko Mladić?’ na što Srbin uznemireno odgovori: ‘No Serbia, Syria’.

Sudeći po snimci Mektić je ovim vicem uspio oraspoložiti kolege iz stranke koji su se grohotom smijali no isti smisao za humor nisu imali neki drugi što zapravo potvrđuje kako u javnosti u RS-u Karadžić i Mladić i dalje uglavnom imaju status ‘svetih krava’.

Vic tako nije bio ni malo smiješan Karažićevoj kćeri Sonji koja je također član SDS-a a ta ju je stranka postavila i za potpredsjednicu Narodne skupštine RS.

‘U krajnjoj liniji to mogu samo podvesti pod glupost’, kazala je Jovićević-Karadžić koja Mektićev vic opisuje kao ‘neprimjeren’.

Čak se i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u nedjelju ispričavao u ime stranke zbog Mektićeva vica ukorivši ministra zbog neopreznog istupa ‘koji je neke mogao uvrijediti’.

Najdalje je pak u iskazivanju divljenja i zaštiti lika i djela dvojice ratnh zločinaca otišao MIlomir Savčić, predsjednik organizacije koja okuplja bivše pripadnike vojske RS.

On je kazao kako Karadžić i Mladić ‘zaslužuju poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje’

‘Osobno imam vrlo pozitivan stav prema dvojici naših čelnika, i predsjedniku i zapovjedniku’. kazao je Savčić medijima u RS-u.

15.05.2017.

Foto: Hina

IZETBEGOVIĆ O NOVOM RATU U BIH 'Ne mislim da će ga biti, no moramo se pripremati za 'ne daj Bože''

13.04.2018.

Izetbegović je ocijenio kako nema ničega lošega u tome što vojne tvornice u BiH povećavaju proiozvodnju. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije

FOTO: Obnova u Grazu